Znova velik uspeh Curling kluba Jesenice

V soboto in nedeljo, 21. in 22. aprila 2012,  je v ledni dvorani v Zalogu potekalo 3. državno prvenstvo v Curlingu. Državnega prvenstva so se udeležili tudi igralci in igralke Curling kluba Jesenice. Slednjega je na državnem prvenstvu zastopalo pet moških ekip (Modeli, Svizci, Taibrčni, Drvarji in Pozerji) ter ena ženska ekipa (Ledolomilke).
Državnega prvenstva se je sicer udeležilo šestnajst moških in štiri ženske ekipe , igralci in igralke pa prihajajo iz Curling klubov Zalog, Emona, Ljubljana, Maribor in Jesenice. Glede na dejstvo, da je pred dobrimi tremi leti v Sloveniji komaj kdo vedel za ta šport, tako množična udeležba pomeni velik uspeh ter potrditev skokovitega razvoja tega športa pri nas. Več kot očitno pa je, da se izjemno izboljšuje tudi kvaliteta igranja, kar je posledica načrtnega strokovnega dela v klubih, udeležbe na turnirjih v tujini, igranja zimske lige ter občasnega sodelovanja s tujimi strokovnjaki s tega področja. Tudi zato je bila konkurenca na državnem prvenstvu izjemno močna.
Jeseniške curlingašice in curlingaši so se izjemno pogumno podali v tekme. Nekateri bolj, drugi manj uspešno so premagovali nasprotnike, vseskozi pa drug drugega spodujali in vzdrževali dobro voljo. Tudi zaradi tega dejstva uspehi enostavno niso mogli izostati.

V moški konkurenci sta se kar dve jeseniški ekipi (Modeli in Svizci) uvrstili med najboljše štiri. V nedeljskih polfinalnih in finalnih tekmah je ekipa Modeli (Sever, M. Prezelj, Zalokar, Donoša) izgubila šele v finalu in tako osvojila odlično drugo mesto ter srebrno medaljo, medtem ko je ekipa Svizci (Resman, G. Prezelj, Konc, Štravs, Sušanj) zmagala v tekmi za tretje mesto in zasluženo osvojila bronasto medaljo. Zmagala je ekipa Curling kluba Zalog.

Daleč največji in najbolj odmeven uspeh je dosegla ženska ekipa Curling kluba Jesenice. V ženski konkurenci je ekipa Ledolomilk namreč premagala prav vse svoje nasprotnice ter zasluženo osvojila zlato medaljo ter naslov državnh prvakinj za sezono 2011/2012. Gre za izjemen uspeh ženske ekipe, ki je nastopila v postavi Eva Sever – skip in tekmovalke Nevenka Kolbl, Katarina Ažman in Ines Sterle. Dekleta so dokazala, da so v lanski sezoni izjemno napredovala in da so ta trenutek najboljša v državi.

Ostale ekipe jeseniškega curling kluba so se uvrstile med osmim in petnajstim mestom. Prav nobena od njih pa ni bila lahek zalogaj za nasprotnika. Igre so pokazale, da so vse jeseniške ekipe zelo napredovale in da pogosti treningi na jeseniški ledeni ploskvi niso bili zaman. V naslednji sezoni upravičeno pričakujejo še nadaljnje izboljšanje svojih uvrstitev.
Če zaključimo: Državno prvenstvo, kakor tudi celotna letošnja sezona, sta bila za Curling klub Jesenice izjemno uspešni. Ob uspehih in zmagah smo dostojno zastopali tudi bogato zgodovino lednih športov na Jesenicah, ki so jo v zgodovino z zlatimi črkami zapisali jeseniški hokejisti ter kegljači na ledu. Prav je, da se ta primat vzdržuje tudi v športu kot je Curling.

Prve štiri moške ekipe (med njimi tudi obe jeseniški) ter vse štiri ženske ekipe v začetku maja čaka še izbirni turnir za državno reprezentanco, ki bo v Kitzbuhlu. S tem pa bo letošnja curling sezona tudi formalno zaključena. Jeseniški curling klub že sedaj vabi, da se jim v naslednji sezoni priključijo nove članice in člani.

Robert Sušanj,
predsednik CKJ

Leave a Comment