preload preload preload preload

Seniorsko SP 2018 – 3. dan

Ekipa se zbudi zbegana. Kje je trajekt, kje kombi?? Kako da sem se zbudil v normalni postelji? Ja, težko se je iz nomadskega življenja zopet prilagoditi nazaj na običajnega. Pomiri nas šele pogled na Strelkotovo žganico ter pločevinke, ki predstavljajo nekakšno psihološko vez med kombijem in našo hišo.

Dopoldan smo se odpravili na trening in team meeting. To smo opravili mimogrede, kot to počnejo pravi profesionalci. Pri vseh teh prigodah, smo na naš športni del kar malce pozabili.

Popoldan je mati Matjažka skuhala kosilo. Še ni odbila tretja, ko je otroke z glasnim klicanjem že pozivala h kosilu. Otroci razpršeni po bližnjih igralih so se pritoževali. Greta je prišel prvi, ves pobuškan, s strganimi hlačami in dolgim smrkljem, ki mu je visel iz nosu. Pritoževal se je, da ga je Silvo med igro porinil v sneg in da mu je vzel lopatko, s katero je nameraval skopati bunker. Skrivil naj bi mu tudi grabljice in to tiste, ki jih je dobil za zadnji god. Za razliko od njega je Silvo ves jokajoč hripaje povedal, da ga je tudi Greta porinil, obenem pa naj bi mu rekel da je plešast. Da je bila mera polna je z očitki pričel tudi Micka. Piscu teh vrstic je v afektu zabrusil, da “ima tak gobec, da če bi ga dali kuhat, bi se kuhal dokler se kamen ne omehča in nato še pol ure”.

Si znate predstavljati, aneda. Pred kosilom smo vseeno komaj pomirili strasti.

Pasulj s suhim mesom nam je teknil. Vsi po vrsti smo podrli kupčke. Razen dveh, katerim se po obilnem kosilu kupček ni imel kam podreti.

Po kosilu smo se šli igro skriti zaklad. Vem zapleteno je. Bom skušal pojasniti. Gre za dokaj zahtevno in visoko inteligentno igro, katere cilj je najdi skriti zaklad. Zaklad je dobro skrit, igralci pa ne vedo kje se nahaja. To se jim ne pove, tudi če vprašajo. Skratka da skrajšam, igralci iščejo in iščejo zaklad, ki je seveda skrit in nihče ne ve kje je skrit in tudi nihče tega ne sme igralcem povedati. Ti so zato pred hudo preizkušnjo kako ta zaklad najti. Ker je Švedska velika, je možnosti ogromno, še posebej (ponavljam) ker igralci ne vedo kje se nahaja in morajo ugibati. Ponavadi se zaklad težko najde, saj je zaklad res popolnoma skrit in nihče ne ve kje je, saj je na neznanem mestu…… itn.

Priznam. Po mojem sem stvar le malce preveč zapletel. Kakorkoli. Tisti bolj izobraženi ste najbrž že razumeli in vas prosim, da na nek poljuden način to nekako razložite naprej tistim, ki jim zadeva še vedno ni jasna. Skratka igrali smo se to zahtevno igro …. in kljub vašim sedanjim dvomom, zaklad tudi našli. Glej sliko.

2018 WSCC 021

Sledila je zanimiva debata o tem, kdo katere pevke najraje posluša. Ob tem je nehote prišlo na dan tudi razlika v letih naše ekipe. Medtem ko Marko še vedno prisega na Tanjo Žagar, pa je Micka privrženec Edith Piaf in Marlene Dietrich. Šele ob branju wikipedije je Micka ugotovil, zakaj v zadnjem letu nista imeli nobenega koncerta in zakaj ga na Eventimu grobo zavračajo in mu prekinjajo telefonska povpraševanaj po vstopnicah. Ja, različni smo.

Po hiši je zaokrožila novica, da je nas in naš blog omenil celo popularni Rok na Radiu Triglav. Čeprav ga redno poslušamo tudi tukaj, smo navedeno objavo zgrešili. Ugibali smo kaj naj bi mu bilo tako všeč? Skupaj smo ocenili, da je bil po vsej verjetnosti omenjen Marko in njegovi blejski labodi. Tako humano in ekološko zveni. Rok, ti kar tako naprej. Pa kakšno osmrtnico na ta račun preskoči. Bolje da več omenjaš nas žive.

Dan se preveša v večer. Iskanje skritega zaklada se je ponavljalo celo popoldne. Pri iskanjih smo bili izjemno uspešni, čeprav je igra zapletena (sori, ampak še enkrat vam je ne grem razlagat). Ob vseh najdenih zakladih je Maži proti večeru polil celo čaj. Kako se je čaj znašel na naši mizi sicer ne vemo, dejansko pa se je “prebrnil”. Čaj namreč. Maži je v trenutku ko to pišem še vertikalno.

Khmmmm Sori. Ni več.

Dan zaključujemo s skrbjo za Mažija, ki na sedežni, tokrat horizontalno, oddaja čudne zvoke. S Štravsem obnavljava osnove oživljanja, obenem pa po švedskem slovarju iščeva prevod besedne zveze “nujno potrebujeva defibrilator”. Zveni takole”vi behöver definitivt en defibrillator”. Bova napisala, izgovorjava namreč zna biti hudo problematična in res ne bi rada, da nama sredi oživljanja in borbe za življenje dostavijo kakšen kalorifer.

Gremo spat. Jutri nas že ob osmih zjutraj čaka tekma proti Avstralcem.

Ajde. Se beremo.

Howdy Ejga!

P.s. na spletni strani World Senior Curling Championships 2018 lahko v živo spremljate naše igre na prvenstvu.

Proti Avstraliji igramo v postavi Silvo, Marko, Mitja in Matjaž. Točno v tem vrstnem redu. Držite pesti! Od osmih naprej…