preload preload preload preload

O klubu

Smo eni izmed prvih v Sloveniji ki smo začeli z igranjem tega olimpijskega športa in ponosni smo na to. Na spletni strani boste našli vse potrebne informacije o športu in klubu. Vzemite si čas, če se nam pa želite pridružiti vas bomo pa zelo veseli.

———————————————————————————————————————————————–

OSEBNA IZKAZNICA

 
Naziv društva: CURLING KLUB JESENICE
Ulica, hišna številka: Ledarska ulica 4
Poštna številka in kraj: 4270 Jesenice
Davčna številka: 86720317
Matična številka: 4021240
IBAN: SI56 0700 0000 1160 113, Gorenjska banka
 
email: curling.jesenice@gmail.com
tel: 041 623565, 041 646317

ČLANSTVO

Klub trenutno šteje 20 članov ter 23 mladincev. Za tekmovanja imamo trenutno sestavljene 3 moške in 1 žensko ekipo, ter 3 mladinske moške in 2 mladinski ženski ekipi. Seveda pa se na samih treningih največkrat ne igra po ekipah.

Razpolagamo s tremi kompleti curling kamnov, na ledeni plošči v hali Podmežaklo pa imamo zarisanih 5 igrišč, tako, da kdor želi, se nam lahko pridruži. Pri tem ni starostne omejitve; od 12 do 92 let, ženske in moški, športniki in malo manj športniki, lahko se nam pridružijo tudi invalidi na vozičkih. Treninge imamo navadno ob petkih ob 21.15 uri in ob nedeljah dopoldan ali popoldan.
( glej urnik: http://www.zsport-jesenice.si/ )

Članarina znaša 20 Eur, poleg tega pa se plača tudi uporaba dvorane.

Vsi, ki vas ta šport zanima in imate kakršnokoli vprašanje – pokličite ali nam pišite na naš elektronski naslov: curling.jesenice@gmail.com

Za začetek je na voljo nekaj klubskih sliderjev in metel, kasneje pač vsak nekaj investira.(čevlji, metla, rokavice)

———————————————————————————————————————————————–

ZGODOVINA

V začetku leta 2010 je padla ideja, da bi se pa mogoče na Jesenicah šli Curling. No in iz “mogoče” je Cacy marca v farovžu na Kor. Beli sklical prvi sestanek potencialnih članov, predstavil idejo in šport, navezal stike z Ljubljančani, ki so začeli podobno in v istem času kot mi. Izvidnica je šla v aprilu še v Cortino, kjer je potekalo svetovno prvenstvo v moškem curlingu, da smo v živo videli, kako to sploh gre.

4. maja 2010 smo tako imeli ustanovni odbor in uradno ustanovili Curling klub Jesenice ter dobili prvega predsednika kluba KITEK Borisa. Včlanili smo se v Curling zvezo Slovenije, ki je tudi članica evropske in svetovne curling zveze. Potem, konec avgusta pa smo na Jesenicah prvič poiskusili, kako se vrže kamen…

Komplet 16 kamnov smo naročili preko curling zveze in sredi oktobra začeli s prvimi treningi v hali Podmežakla.

Kmalu smo se udeležili prvega strokovnega tečaja v Curlingu v Kitzbuhlu, kjer je nam najbližje pravo curling igrišče. Decembra 2010 smo po internih kvalifikacijah sestavili 3 moške in 1 žensko ekipo, ki so sodelovale na prvem državnem prvenstvu v Zalogu. Tu je ženska ekipa osvojila drugo mesto, ena od moških ekip pa je osvojila 3 mesto. To nam je dalo nov zagon in prav nič nas ni motil termin treningov ob četrtkih ob 23.00 uri ali v nedeljo ob 06.00 uri zjutraj.

Igralci jeseniškega so sestavili ekipe in se uspešno udeleževali curling tekmovanj na domačih in mednarodnih turnirjih. Vsako leto so člani z državnega prvenstva prinesli odličja, pri tem pa tudi osvojili naslov državnega prvaka tako v ženski kot moški konkurenci. Jeseniška ekipa je bila prva slovenska reprezentanca, ki je dvakrat zastopala Slovenijo na evropskem prvenstvu skupine “C” in pri tem tudi osvojila bronasto medaljo.

Poleg navadnih članskih tekmovanj, se člani udeležujejo tudi državnih prvenstev dvojic in mešanih dvojic, ter mednarodnih turnirjev po celi Evropi.

Posebno pozornost pa posvečamo delu otroci in mladinci. Ti so na vseh naših treningih najbolj zagnani. Mladinci in mladinke pridno nosijo domov odličja z državnih prvenstev, fantovska ekipa pa je 2014 osvojila naslov mladinskega državnega prvaka in bo tudi kot reprezentanca zastopala Slovenijo na mladinskem Evropskem prvenstvu v Pragi.