1. ABRH+ BLOOD EVENT

Ker smo jeseniški curlingaši ena res fajn druščina zares fajn ljudi, ker se radi družimo, ker radi vsako priložnost izkoristimo za kakšen »dogodek«, ker nam ni nikoli dolgčas, ker imamo radi življenje in ker želimo pomagati ljudem, smo se po dolgotrajnem usklajevanju terminov, zbiranju poguma in motiviranju ABRh+, Šmucko, Gašper z Ano in Darko 27. oktobra lani udeležili krvodajalske akcije.

 

Najprej k najboljšemu sosedu na kavo, čaj in trepljanje po rami, potem pa na Transfuzijski oddelek. Popis, pregled, odvzem in malica.
Tako bi to potekalo na normalen krvodajalski dan. Seveda smo (tudi s pomočjo res prijaznega osebja) zadevo malce »vrgli iz okvirov« in po celem oddelku se je kmalu razlegal smeh. V zahvalo smo vsi dobili fletne majčke in midve s Heleno še slikanje s tamkajšnjimi mladci. Malica je bila odlična, sledilo je še okrepčilo v Rovtah. Recimo temu kar višinske višinske priprave…

 

V glavnem tale 1. tradicionalni ABRh+ Blood event je začetek našega sodelovanja s Transfuzijskim oddelkom, saj lahko na ta način naredimo veliko dobrega za ljudi, ki kri res potrebujejo. Zato upamo, da bo spomladanska akcija pritegnila še več članov. Prilagamo tudi nekaj fotk (Berto je preživel!), tako kot se za poročilo spodobi.

Sicer je bilo mišljeno, da svoj prvi prispevek o dogodkih odda Gašper, ampak mu kljub strašnim naporom ni uspelo. Pa sem se javila jaz. In ne, ni prepozno za poročilo od konca oktobra, ampak je ravno pravi čas, da si nekam v koledar pripišete, da se boste najverjetneje v aprilu ali maju udeležili akcije tudi vi.

Alenka

Leave a Comment