Jeseniški mladinci in mladinke ostajajo na vrhu

V soboto 23.4 se je v Ljubljani začelo obdobje, ko je led zaloške ledene dvorane namenjen zgolj curlingu. Curlingaši iz vseh slovenskih klubov se bodo do srede (5. 5. 2022) borili za naslov slovenskih državnih prvakov najprej med mladinci ter mladinkami. Sledi turnir mešanih moštev, za tem pa prvenstvo članov in članic. Državna prvenstva bodo zaključili mešani pari.Kot prvi so se v boj podali mladinci ter mladinke. Tako pri enih kot pri drugih je naslov branila jeseniška ekipa. Pri mladinkah so naslov branile ter suvereno brez poraza ubranile Team Zaveljcina (Pavla Kavčič, Ema Kavčič, Maja Kučina, Ajda Zaveljcina ter Lea Žemlja). Tudi pri drugouvrščeni ekipi pa sta igrali članici jeseniškega kluba Lana Zaveljcina in Liza Gregori.

Tudi pri fantih je naslov državnih prvakov ostal na Jesenicah. Ekipa Team Sever (Lenart Volk, Javor Brin Zelinka(CKL), Jakob Omerzel ter Bine Sever) so prav tako brez izgubljene tekme stopili na najvišjo stopničko, kjer pa se jim je na drugem mestu pridružila ekipa Želve (Kristijan Jakopič, Gašper Gosar Hočevar, Nejc Vidmar ter Maks Omerzel).

Obe prvouvrščeni ekipi sta si z zmago poleg naslova državnih prvakov prislužili tudi možnost zastopanja Slovenije na naslednjem mladinskem svetovnem prvenstvu B-divizije.

Odlični rezultati naših ekip nam dajejo še več zagona za delo v prihodnjih sezonah. Še posebej pa nas veseli da so na prvenstvu nastopile nove ekipe zaradi katerih bodo tekmovanja še zanimivejša.

Leave a Comment