CACYjeva liga 2021/2022

V začetku marca se je z odigranimi še zadnjimi dvoboji zaključilo najprestižnejše (cur)li(n)gaško tekmovanje – Cacyjeva liga. In z novim imenom lige (letos se je tradicionalna Precednikova liga preimenovala v Cacyjevo ligo – da legendo vsaj malo »vlačimo po zobeh«) je liga dobila tudi nove zmagovalce.

V dovobojih je sodelovalo 7 ekip, ki so jih sestavljali prav vsi aktivni člani našega kluba. S tem je bil prvi in osnovni namen lige že na samem začetku dosežen – druženje in igranje curlinga; neglede na starost ali raven znanja. Izkušnje so se lepo povezale z navdušenjem in dvoboji so vedno potekali v odličnem vzdušju v pravem duhu curlinga. Prav v nobenem dvoboju zmagovalec ni bil že vnaprej znan in doseženih je bilo kar nekaj zanimivih izidov. Zmagovalec lige je bil, v duhu napetih dvobojev, znan šele po odigranem zadnjem krogu. Letos so najprestižnejšo klubsko lovoriko osvojili fantje iz ekipe Mušketirje 4.

Končni vrstni red (ki pa niti ni tako pomemben, kot je pomembna igra…):

  1. Mušketirje 4
  2. Stari mački
  3. Modeli
  4. Svizci
  5. Team Zaveljcina
  6. Ledolomilke
  7. Želve

Sezona se bo konec aprila zaključila še z državnimi prvenstvi; naslednjo sezono pa v nove boje. Upamo, da s še večjim številom ekip.

Leave a Comment