Curling za zabavo!

Zavod za šport Jesenice v sodelovanju z jeseniškimi športnimi društvi izvaja program “Šport za zabavo”, z namenom da bi mladim približali čim več različnih športnih panog.

Tako se bo v petek 28.10 (ob 20.00) ter petek 4.11. (prav tako ob 20.00) na ledeni ploskvi dvorane Podmežakla mogoče udeležiti začetnega tečaja curlinga. Na začetku boste lahko izvedeli nekaj o curlingu ter pravilih ki veljajo pred, med in po igri. Sledile bodo vaje za privajanje na (spolzek) led in različne gibe ki so potrebni za igranje. Za konec pa bo sledila še prava igra, kjer bodo vse prej omenjene veščine in spretnosti prenešene v akcijo.

Curling je šport za vsakogar, kar pomeni da nihče ni premlad, prestar, premajhen ali prevelik. Zato ste prav vsi ki vas zanima zakaj curlingaši pometamo ter kričimo, vljudo vabljeni na enega ali pa na oba termina.

Ena izmed disciplin v curlingu je tudi curling za športnike z invalidskimi vozički ali wheelchair curling. Disciplina je tudi del programa zimskih paralimpijskih iger.

VESELI BOMO VAŠEGA OBISKA!

Za najbolj radovedne pa je tu kratek opis športa in glavnih pravil (v angleščini):

in še t.i. wheelchair curling

 

 

Za vsa vprašanja smo na voljo na e-naslovu: curling.jesenice@gmail.com ali pa na družabnih omrežjih Facebook ter Instagram

Leave a Comment