preload preload preload preload

Seniorsko SP 2018 – 5. dan

Zajtrk, nekaj posedanja in poležavanja in odpravili smo se na tekmo s sosedi Italijani. Izgubili smo z rezultatom 7:3. A kako smo igrali? A je to sploh važno? V kratkem bodo volitve, dajmo raje razmislit koga bomo volili. Kaj bo z ločevanjem odpadkov in kako bomo rešili globalno segrevanje. To so eksistencialna vprašanja, ne pa naša igra. Vedno se zapletamo pri napačnih življensjkih temah. 🙂

Dolžan sem vam še informacijo od nekaj dni nazaj, ko smo se sprehodili po centru mesta. Pomlad in poletje sta tukaj tako kratka, tako da so ravno v teh dneh pričeli s pripravami na naslednji Božič. Poletne puhovke in volnene nogavice s palmami, se tukaj že umikajo Božičnim okraskom in jelenčkom. Naj vam zaupamo, da bodo imeli tudi letos popuste in da je letošnja modna Božična barva rdeča. Zdaj veste več. Tako zelo čarobno je tukaj!

2018 WSCC 051

Z veliko dobre volje smo želeli plačati parkirnino. Pravila so pravila. Kot pravi Balkanci pa smo vseeno našli način, kako se ji izogniti. Na kratko. Plačaš na označenem avtomatu. To je jasno. Če označbe in avtomata ni, ne moreš plačati. Tudi to je logično. Obstaja pa tudi vmesna rešitev – označba za lokacijo plačila je, ni pa avtomata. Gre za označeno lokacijo, kjer ni fizičnih možnosti, da to tudi dejansko izvedeš. In problem je rešen. No mi smo takšno lokacijo našli. Hehe…

2018 WSCC 052

Popoldan smo kuhali kosilo. Obenem pa navijali za naše hokejiste in poslušali zapletanje in jecljanje Stareta. Zabavali smo se v vedno pogostejšem menjavanju šumnikov in sičnikov v stilu “a ti mene žumeš brjatu”? Ejga Stare, če kdo, mi vemo kako je funkcionirati pod pritiskom. 🙂

Hokejisti so igrali nekako v našem stilu. Tako da raje napišimo kakšno o arbitražnem sporazumu in o lupljenju NLB na Hrvaškem.

Maži se je popoldan lotil branja leposlovja. Do neomoglosti bere Ano Karenino in z začudenjem spremlja zaplete, ki jih ni malo. Poskuša razumeti bistvo in sporočilno vrednost. Nobena razlaga ni dovolj utemeljena za njega. Nasploh pa ga zanima zgodovinski okvir zgodbe. Intelektualec. Marko se je lotil pletenja. Pri izdelavi rokavic za Karmen se je zapletel pri izdelavi palca. Ampak bo uspel, brez skrbi. Je vztrajen. Nenehno misli nanjo. “Prevečkrat jo pozimi zebe”, pravi. Micka že nekaj dni zavrača kakršnokoli pijačo, saj sklada verze za svojo Viko. Vika gor, Vika dol. Ona, potem pa dolgo nič. Takih Mick ne delajo več. Za posamezne korekcije verzov prosi tudi ostale člane ekipe. Vztrajamo na Laškem enajstercu. Naj bo za Viko zadeva na nivoju. Greta misli na svojo ljubezen ter od vse strasti že nekaj časa zamaknjeno zre v daljavo. Od razmišljanja o njej ga lahko odvrne le tekma in še to le za nujno potreben čas. Silvo in avtor teh vrstic pa dokončujeta prekrasen gobelin, iz katerega bo razvidna zgodovina Švedskih vpadov ter kulturni vpliv na Zgornje Porenje v Nemčiji. Prekrasen bo. Da ne dolgovezim … tako nekako nam mineva popoldan. Menda ne bomo časa metali proč za neumnosti.

OP: OBJAVA JE SPONOZIRIRANA!

Špagetki so se nam dobro oblegli. Sledila je kavica, nato pa nas je mati Matjažka spustila ven. Med igranjem na snegu smo pridobili celo novega člana. Malce je nezgovoren. Mogoče zaradi slabe prekrvavitve, saj je v obraz nekoliko bled. Smo pa prepričani, da ga bomo že nekako odtajali. Samo nekaj časa bo treba. Tile Švedi so za razliko od nas preveč vase zaprti.

2018 WSCC 053

Odmetali smo še obvezen prstomet, pri katerem je znova blestel Marlene Dietrich Team, eno zmago pa sta vknjižila tudi Narokometača. Izjemno simpatična ekipa pravljičarjev Bratov Grimm, tokrat ni imela sreče. Priložnosti za zmage, bo do konca bivanja tukaj še dovolj.

Dan počasi zaključujemo. Jutri igramo s svetovno velesilo Švedsko. Gremo na zmago! Pojdite z nami.

Howdy Ejga!