preload preload preload preload

Turnir v Budimpešti 19.12. – 21. 12. 2014

Dve ekipi jeseniškega curling kluba, sta se od 19.12 do 21.12.2014 udeležili mednarodnega curling turnirja v Budimpešti. Turnir je služil predvsem pripravi naši mladinski ekipi Mamutov, ki se bo v začetku leta 2015 kot slovenska mladinska reprezentanca udeležila evropskega mladinskega prvenstva.
Za prevoz se je Darko spet izkazal tako, da je posodil svoj kombi. Prav tako pa je s svojo družino v Budimpešto prišel z avtodomom bodrit naše igralce.

IMG_2379b

Turnirja se je udeležilo 12 ekip, od tega 4 iz Slovenije. Naša mlada ekipa Mamuti, je turnir začela z nekaj treme in temu primernimi meti v prvih dveh tekmah, v nadaljevanju pa so pokazali kaj znajo. Z odličnimi meti in zelo dobro taktično igro so v rednem delu dosegli dve zmagi, en poraz in en neodločen izid in si s tem priigrali finalno tekmo za tretje mesto, proti Ledenim kockam –slovenski ženski mladinski reprezentanci. Tekmo so začeli odlično, po pravi borbi skozi celotno tekmo , pa jim je koncu zmanjkalo »za centimeter« tako da so osvojili četrto mesto in 3 ure brezplačne uporabe ledu v Budimpešti…

Druga jeseniška ekipa, katero s zastopali Maži,Eva,Zvone,Urban in Bine, pa je po zelo solidni igri skupno dosegla 5 mesto. Pri tem velja omeniti, da je druga jeseniška ekipa na turnirju igrala tudi z madžarsko žensko reprezentanco, ki se je pred mesecem dni na evropskem prvenstvu v curlingu prebila v skupino A. No igro proti končnim zmagovalkam turnirja so žal po enakovredni tekmi izgubili v zadnjem metu.

Pri tem pa se je pokazalo, da jeseniški oziroma slovenski curling ne zaostaja več veliko za najboljšim.