Tudi v mladinski reprezentanci imamo predstavnika

Mladinska reprezentanca se je od 3. do 8. januarja 2012 na evropskem mladinskem prvenstvu v Tarnbyu na Danskem borila za mesto za udeležbo na svetovno mladinsko prvenstvo v curlingu. Na prvenstvu je sodelovalo 15 fantovskih ekip in 9 ženskih. Našo reprezentanco so zastopali Gašper Uršič, Jure Čulć, Jošt Lajovec in član našega kluba Lovro Kolbl (CoolBee).Vodil jih je selektor in trener Gregor Verbinc.  Ker  ima Slovenija med udeleženimi državami najmanj izkušenj, je bil cilj osvojiti eno zmago. Naša ekipa je igrala v skupini s Španijo, Estonijo, Nemčijo, Slovaško, Italijo, Francijo in Madžarsko.

Evropsko prvenstvo je potekalo na visokem nivoju tako iz športnega, tehničnega in organizacijskega vidika. Ekipe so bile zelo kvalitetne, saj imajo veliko več izkušenj, pa tudi pogoji za delo so bistveno boljši kot v Sloveniji.

Naši Bojsi so iz tekme v tekmo igrali boljše ter z zmago nad Madžarsko dosegli zastavljeni cilj. Bravo Bojsi.

Fantje so bili nad  Dansko in prvenstvom zelo navdušeni, sklenili mnogo novih prijateljskih vezi in se veselijo novih turnirjev.  Škoda le, da v slovenskem curlingu še nimamo predstavnic nežnejšega spola v starosti od 13 – 20 let, ki bi sestavljale našo reprezentanco. Mogoče pa bo ta prispevek spodbudil še katerega mladinca ali mladinko, da se nam pridruži in da na državnem prvenstvu nastopimo s svojimi klubskimi ekipami.

 

Leave a Comment