Svizci grizejo

Ekipa Svizcev se je udeležila svojega prvega turnirja na prostem na jezeru Braies v Dolomitih. Na turnirju tekmuje 28 ekip iz Italije, Avstrije, Nemčije, Švice, Češke, Slovaške in Slovenije. Gre za povsem specifičen način igranja, saj je ledena ploskev milo rečeno neravna (namreč je naravna), na določenih delih zasnežena, in daleč od (vsaj) tiste, na kateri igramo Podmežaklo. Svoje so dodale še temperature, termometer jih kaže okoli -21 stopinj Celzija ter občasno močan veter.

Uvodno tekmo smo Svizci odigrali z domačini, prvo ekipo Niederdorfa. Gre za mlade profesionalne igralce, ki imajo izkušnje tudi s curlanjem na prostem. Svizci smo se jim pogumno postavili po robu. V 5. endu je bil rezultat še 4 : 4. Takšnega odpora zagotovo niso pričakovali. Da jim je šlo za nohte, kaže tudi dejstvo, da jim je na pomoč priskočil glavni trener kluba in s strani usmerjal mete. Kljub odlični in taktični igri smo Svizci tekmo izgubili z rezultatom 8 : 5.

Turnir smo nadaljevali s tekmo proti ekipi Slovaške Trnave. Ena izmed najboljsih slovaških ekip že 6 let igra skupaj ter se udeležuje turnirjev doma in po Evropi. Znanje redno pridobivajo tudi na pravi curling stezi v Bratislavi. Izkušnje so tokrat prevladale in ekipa Svizcev je bila premagana z 12 : 2. Nabiranje izkušenj je včasih lahko tudi boleče. To pa ne pomeni, da nas je zapustila dobra volja. Nasprotno – prepričani v dobre tekme jutri smo se odpravili na večerno srečanje.

Se nadaljuje …
Svizci

Leave a Comment