preload preload preload preload

Predsednik CKJ dobitnik nagrade za odličnost na športnem področju

Fundacija Global Sport Development vsako leto objavi natečaj za nagrado Athletes in Excellence. Preko omenjenega natečaja želijo izbrati svetovne športnike, ki ob svojem rednem športnem delovanju, aktivno delujejo tudi v skupnosti na področju.

Na letošnji natečaj je svetovna curling zveza na predlog slovenske nominirala tudi predsednika Curling kluba Jesenice Sušanj Roberta. Nominacija je bila plod njegovih športnih uspehov, predvsem pa njegovih prizadevanj na humanitarnem področju. Curling klub Jesenice namreč vsak december organizira tudi nočni humanitarni curling, članice in člani se udeležujejo vseh večjih humanitarnih akcij na Jesenicah (akcija Plavajmo a otroke, zbiranje oblačil in denarja za poplavljene,  ipd) .Veliko energije vlagajo v to, da bi občutek za humanitarnost in pomoč drugim, prenesli tudi na svoje mlade igralke in igralce. Ti so največje zagotovilo, da humanitarnost v curling klubu ne bo zamrla tudi v prihodnje.

V tem tednu je fundacija objavila tudi zmagovalce. Med 18 izbranimi in nagrajenimi je tudi Robert Sušanj. Izbran je bil v družbi eminentnih svetovnih športnikov, večinoma olimpijcev, ki so se vsak na svojem področju odlikovali tudi s humanitarnostjo, fair playem in prispevkom skupnosti kjer živijo in delajo.

Gre za izjemen uspeh, predvsem pa za izjemno priznanje, ki ga je za svoje delo prejel jeseniški curling klub. Še 5 let nazaj so se redki entuzijasti na Jesenicah šele spoznavali s tem športom, danes pa na Jesenicah deluje izjemen športni kolektiv, s številnimi mladimi, zagnanimi članicami in člani. Konec koncev gre tudi za priznanje vztrajnosti, prizadevnosti in humanitarnosti, ki je bila na Jesenicah vedno doma. In prav je tako, zaslužili so si ga.