Precednikovo motivacijsko pismo Modelom ob udeležbi na turnirju v Bratislavi

Ja res. Ko se ti strah zavleče pod kožo je hudič!

Znani so primeri iz prve svetovne vojne, ko so vojaki v obrambnih vrstah, ko so videli vso silo sovražnika delali samomore, na Japonskem so ob spoznanju, da bodo poraženi delali harakiri, da ne omenjam Nemcev, ko so ob moči Sovjetske redeče armade panično bežali in zgubljeni tavali po ruskih stepah. Klub vsemu pa upam, da vam Modelom kaj takega ne pade na pamet. Tudi Svizci smo namreč le iz krvi in mesa, tudi mi smo nekoč začeli s curlingom, se učili metov taktike, tudi mi nismo znali vse takoj od začetka …. zato je panika odveč. Prepričan sem, da boste tudi Modeli napredovali. Ampak dajte času čas. Stopite pred ogledalo in se poglejte …. res izgledam kot curling igralec? Seveda NE, ampak ali boste zdaj zaradi tega obupavali, hodili posebej v Bratislavo, najemali Škotskega trenerja …. brez veze. Tudi povprečnost ima svoj čar. Mogoče vas bodo pa volja in nenehni treningi le premaknili iz mrtve točke. Mogoče ….

Seveda bomo držali pesti, predvsem se fajn mejte in si raje priznajte, da kakšnega kakovostnega napredka v igri kljub vsemu ni pričakovati. Zadostoval bo zgolj lep spomin na izlet v Bratislavo, dejstvo, da vas niso okradli, da se niste zastrupili s pretečeno in higiensko oporečno hrano in da ste se za minuto mogoče izognili njihovi tajni službi, ki ima vse tujce pod stalnim nadzorom. Zato uživajte na svežem zraku in se veliko smejte. To bo verjetno tudi vse kar boste s seboj prinesli domov.

Nenehno razmišljanje o Svizcih pa bo imelo zgolj za posledico depresijo, motnje v spanju in mokrenje. tega si pa nihle od nas ne želi.

Veliko sreče vsem, že stiskamo pesti!

Cacy

Leave a Comment