Praga 2015: Evropski mladinski curling izziv

Januarja 2015 smo Mamuti iz Curling Kluba Jesenice nastopili na Evropskem mladinskem curling izivu v Pragi ki je potekalo med 3. in 9. januarjem.

1. dan (2. januar)

Dan smo izkoristili za vožnjo do Prage in namestitev v penzionu Rob kakšnih 200m od dvorane.

2. dan (3. januar)

Ta dan smo bili že domači z novim začasnim domom.

Ob 15:00 se nam je začel uradni trening v dvorani, ki smo ga izkoristili za navajanje na praški led. Po treningu je sledilo še srečanje moških ekip, nato smo jo vsi popihali nazaj v naše nastanitve.

3. dan (4. januar)

No pa smo le prišli do tekmovalnega dela in smo bili zato vsi malo na trnih zaradi prve tekme, ki smo jo imeli proti Dancem, ki smo jo žal izgubili. Po tekmi smo šli še na večerjo in se vsi utrujeni vrnili v penzion.

4. dan (5. januar)

Zjutraj smo dolgo spali saj smo imeli tekmo šele pozno popoldne. Po kosilu smo se odpravili v dvorano, kjer smo navijali za slovenske punce. Ko smo končno dočakali tekmo smo si po porazu na orvi tekmi želeli zmago proti Madžarom in jo tudi dobili, kar je bila naša prva zmaga na tem nivoju tekmovanja. Po tekmi smo si še ogledali film in se odpravili spat.

5. dan (6. januar)

Tekmo smo tokrat imeli zjutraj proti Avstrijcem, ki so bili lanskoletni prvaki in rezultat je bil žal tak kot bi glede na izkušnje pričakovali in poraz je bil neibežn. Po tekmi smo odšli v mesto Praga kjer smo si ogledali pomembnejše znamenitosti mesta.

6. dan (7. januar)

Do tega dneva smo že imeli vse urejeno po svoje, navajeni smo bili že vsega in smo poznali okolico. Sledila je tekma z odličnimi Turki, katerim smo izjemno parirali in jim kljub njihovi zmagi povzročili kar nekaj sivih las.

7. dan (8. januar)

No pa smo se približali koncu in tu je bila naša zadnja tekma prvenstva proti Litvi. Tekma je bila izjemno napeta, a smo žal morali priznati poraz, od zmage pa nas je ločilo le nekaj milimetrov. Ampak mi se nismo pustili motiti, še vedno smo bili dobro razpoloženi in nasmejani.

8. dan (9. januar)

Kljub temu da smo mi s svojimi tekmami že končali, so se glavne tekme za boljše reprezentance šele začele. Mi smo prosti dan izkoristili za odhod v vodni park Aquapalace Praha. V vodnem parku smo zelo uživali. Kasneje smo si šli ogledat še polfinala ter finale in tekmo za tretje mesto. Na koncu je v moški konkurenci slavila Rusija pred Španci, tretji so bili Turki. V ženski konkurenci so zmagale Angležinje pred Turkinjami in Madžarkami.

No s tem dneva še ni bilo konec saj smo odšli še na zaključni banket, kjer smo si izmenjali drese s tekmovalci iz drugih držav.

9. dan (10. januar)

Vsaka dobra stvar se enkrat konča in prav tako se je tudi to prvenstvo, ki smo ga zapustili z dobro voljo in ogromno novimi izkušnjami.

V Pragi smo nastopali: Urban Razinger, Luka Prezelj, Noel Gregori, Aljaž Stopar, Štefan Sever in trener Matjaž Prezelj.

(Štefan)

Leave a Comment