preload preload preload preload

Noč dobrodelnega curlinga 2014

Curling klub Jesenice je ob pomoči Zavoda za šport, tudi letos organiziral tradicionalno dobrodelno prireditev “Noč dobrodelnega curlinga”. Članice in člani so v letošnji dobrodelni akciji zbirali sredstva za socialno ogrožene otroke ene izmed jeseniških osnovnih šol.

Dobrodelna prireditev je bila izvedena v petek 12.12.2014. Na povabilo vedno bolj uspešnega jeseniškega curling kluba se je zbralo okoli 100 igralk in igralcev, ki so se pod vodstvom inštruktorjev spoznavali z osnovami tega športa, obenem pa s svojim pomagali polepšati vsakdanjik osnovnošolcem, ki živijo v težkih socialnih razmerjih.

Celotna prireditev je bila izpeljana v izjemno prijetnem, prijateljskem in dobrodelnem vzdušju. Marsikdo od udeležencev se je zavezal, da to ni njegov zadnji obisk curling proge, saj so spoznali, da je šport izjemno zanimiv, zahteven in obenem sporščujoč.Ni bilo udeleženca, ki bi prizorišče zapuščal slabe volje. V ospredju ni bil rezultat, v ospredju je bila dobrodelnost. In ta je prevladala. Nezadovoljnih zato ni bilo.

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za šolske aktivnosti socialno ogroženih otrok. Sredstva bodo predana še v tem tednu.

Curling klub Jesenice, tako nadaljuje s tradicijo dobrodelnih aktivnosti, zaradi katerih je bil v letošnjem letu tudi nagrajen s posebno nagrado ameriške fundacije Athlets in Excellence (http://globalsportsdevelopment.org/2014-athletes-excellence/).