preload preload preload preload

Modeli dosegli prvo mednarodno zmago

Ekipa Modelov (Sever-skip, Prezelj M., Zalokar, Klinar in Donoša) se je v okviru priprav na evropsko prvenstvo na Danskem od 20. do 22. maja mudila na III. odprtem turnirju Češkoslovaške v Bratislavi. Na turnirju so nastopale ekipe iz Slovaške, Češke, Poljske, Avstrije, Švice, Kanade in Slovenije. Namen udeležbe je bila nadgradnja že osvojenega znanja s treningov in državnega prvenstva.

V petek nam je žreb namenil mešano ekipo iz Brna, ki se s curlingom ukvarja že 10 let. Glede na dejstvo, da od državnega prvenstva nismo bili na ledu, smo začeli dokaj zadržano, kar so nasprotniki nič kaj skromno izkoristili. To nas ni zmedlo in v tretjem endu smo Modeli že igrali svojo značilno igro z “Norveško otvoritvijo”. Ekipo Brna smo v šestem endu dohiteli, v odločilnem sedmem pa dotolkli in slavili visoko zmago. To je bila prva mednarodna zmaga Curling Cluba Jesenice!

Ta zmaga nas je opogumila da smo naslednji dan zelo samozavestno krenili v novo tekmo proti ekipi iz Bratislave, ki so jo sestavljali lanskoletni reprezentantje Slovaške. Samozavest je bila na vrhuncu, kar se je odrazilo v prvem endu, ko smo povedli z visokih 3:0. V nadaljevanju pa je tudi nasprotnik pokazal vse svoje znanje in tekma je bila zopet odprta. V naslednjih endih nam je sreča obrnila hrbet in nasprotnik je prišel do zmage. To nas ni potrlo, v popoldansko tekmo proti ekipi mladinske reprezentance Češke smo krenili odločeni, da si priborimo novo zmago na turnirju. Tudi to tekmo smo začeli z značilno Norveško otvoritvijo in rezultat je bil do četrtega enda izenačen. Nato pa so si nasprotniki priigrali varno razliko in nadzorovali potek tekme do konca. Žal smo izgubili, vendar smo videli, da smo konkurenčni. To zavedanje nas je vodilo tudi v našo zadnjo tekmo na tem turnirju. V nedeljo smo se pomerili s Kanadsko ekipo Calgary. Ponovil se je scenarij iz prejšnje tekme, kjer smo še v sedmem endu lovili izenačenje, vendar nam žal ni uspelo.

Tako smo turnir končali malo pod polovico razpredelnice, z eno zmago in tremi porazi. Z nekaj sreče bi bilo to razmerje lahko tudi drugačno. Kljub vsemu pa smo z “bratislavsko izkušnjo” zelo zadovoljni, saj smo videli, da nas kljub zelo kratki zgodovini curlinga v Sloveniji čaka še lepa prihodnost!