preload preload preload preload

Mladi curlaši v Bratislavi, 29. in 30.12.2012

V soboto zjutraj je bilo v najbolj curling vasi v Sloveniji živahno. Na vsakem ovinku Blejske Dobrave je stal po en osnovnošolec z opremo za curling in velikim nasmeškom – pogled, ki bi si ga želel marsikateri tuj curling klub. Na Lukovici smo se dobili s prijatelji iz Ljubljane – z nami so šli družina Zelinka ter Martin in Matevž. V Bratislavi smo bili hitro, saj je bilo razpoloženje v kombiju dobro, iz neznanega razloga pa je bilo treba dosti manjkrat ustavljati za lulanje, kot če se na trening odpravi članska ekipa.

V curling hali Ružinov smo najprej trenirali tehniko in to tudi Severji, čeprav smo torbo z opremo za curling za vse štiri pozabili doma. Z dobro voljo in pomočjo prijateljev se pač da vse. Čez dobro uro je prišla ekipa domačih mladincev in začele so se tekme. Rezultat ni bil najvažnejši, ampak vseeno je bilo zabeleženo, da Slovenci niso izgubili nobene tekme. Zvečer smo šli v stari del Bratislave, ki je sicer praznično okrašena, a ljudi ni bilo, ne domačinov, ne turistov. Po ogledu znamenitosti smo okupirali en lokal in zaradi naročanj vročih čokolad naredili cel zastoj. Spali smo v istem hostlu, a vseeno daleč stran – Zvone, Irena in Urban so bili v Španiji, naši otroci in Eva v Italiji, ljubljanski otroci pa na Finskem; sobe hostla so namreč opremljene v barvah različnih držav.

Za nedeljski trening smo ekipe izžrebali in tako igrali starostno in klubsko pomešani. Po treningu smo šli še na kosilo in potem domov, s postankom za tobogan.

Mladinci z igro vsakič znova presenetijo. Tehnično in taktično so vsak trening boljši, če bodo vztrajali z nezmanjšanim veseljem, bodo kmalu oni tisti, ki bodo učili nas. Bili so dobri sopotniki in vzorni športniki. Odrasli del odprave je odlično sodeloval tako pri delu, kot pri zabavi. Gostoljubnosti in prijaznosti našega slovaškega prijatelja Štefana pa tako ali tako ni mogoče prehvaliti.