preload preload preload preload

Končalo se je 5. člansko državno prvenstvo v curlingu

10150751_588944671202564_3333969871658439734_n  Modeli, 2. mesto

Tekmovanje, ki se je od četrtka do nedelje odvijalo na Jeseniceah v hali Podmežakla, je bilo zelo zanimivo in dvorana odlično pripravljena. Sodelovalo je 13 moških in 7 ženskih ekip. Vsa zahvala za izpeljano logistiko gre Mitju Gorišku CK Ljubljana, ki mu je v dveh dnevih in pol uspelo izpeljati 57 tekem v predtekmovanju in še 12 tekem za razvrstitve.
Boji in razvrstitve v predtekmovanju so bili napeti in do zadnjih metov se ni vedelo, kako se bodo ekipe razvrstile. Še posebno napeti so bili finalni boji, kjer se je šele v dodatni igri odločalo o zmagovalcu.

V kategoriji moških je prvo mesto osvojila ekipa Pingvini iz CK Zalog, drugo mesto je osvojila ekipa Modeli (CK Jesenice, v postavi Domen Zalokar, Mitja Donoša, Matjaž Prezelj in Zvone Sever), tretje pa ekipa Žabci iz CK Ljubljana. V kategoriji so nastopile še 3 jeseniške ekipe in sicer Svizci, ki so osvojili 4. mesto, mladi Mamuti, ki so na koncu pristali na 6. mestu in ekipa Dr. Mudnik, ki je bila 12.

V kategoriji ženskih ekip je zmagala ekipa Ledene kocke iz CK Ljubljana, druga je bila ekipa Tim ajskream iz CK Zalog, tretja pa Aloha, prav tako iz Zaloga. Jeseniški ekipi Ledeni unicorni in Ledolomilke so se uvrstili na 5. in 7. mesto.

Prav posebno pohvalo pa si zaslužijo naši mladi Mamuti in mlade Ledeni unicorni, ki so se brez zadržkov podali v borbo z rutiniranimi člani in z odlično igro pokazali, da lahko povsem enakopravno nastopajo na prvenstvu. Mogoče so za koga presegli pričakovanja, ampak mi vemo, da je v njih prihodnost uspeha našega kluba in da so celo boljši od končnih rezultatov.

To državno prvenstvo pa je poskrbelo še za druge zmagovalce:
Prvič v zgodovini curling tekmovanja je bila organizirana revialna tekma med zadnje uvrščenima  moško in žensko ekipo. Za to prestižno tekmovanje, je bilo potrebno vložiti veliko naporov, šarma, curling spirita in le redkim je dana ta možnost. Na to tekmovanje se je po hudih bojih uspelo uvrstiti moški ekipi Sweeperjev iz CK Ljubljana in ženski ekipi Ledolomilk iz CK Jesenice. Slednja je tudi vpisala prvo zgodovinsko zmago na revialni tekmi, saj je premagala ekipo Sweeperjev.

Bili pa so tudi posebni zmagovalci, močno povezani s curlingom, teamskim delom, curling spiritom in sploh so za nas največje zvezde, saj brez njih in tudi ostalih, ki niso prejeli nagrad, tako kvalitnih pogojev za tekmovanje ne bi imeli. Tako smo za najboljša pripravljalca ledu izbrali Gregorja Verbinca iz CK Zalog in Zvoneta Severja iz našega kluba. Seveda pa si sama vsega tega ne bi priborila, če ob njiju ne bi bilo cel kup garačev. Najbolj garaški pa so bili: Jure Čulič iz CK Zalog ter naša Marko Štravs in Matej Šmuc. Hvala njim in tudi vsem ostalim, ki so pomagali pripraviti in pospraviti prizorišče za dobro igro.