Epilog

Erzurumčani so vso slavo in pogum Modela ovekovečili tudi vsej ostali Turški deželi (še cesarju ni bilo namenjeno toliko slave). Sam cesar mu je za nagrado izročil ploščice drage kovine. Model se je ves zadovoljenj vrnil v svojo deželo k svoji družini, ki ga je že tako pogrešala.

 Tik pred odhodom, pa se je šel Model še očedit  in z obraza odstranit vse posledice mogočnega boja, tako da ga je družina ob prihodu lahko neomejeno objemala in poljubljala. Ljudstvo v domačem kraju mu je pripravilo pravo veselico z enomožnim ansamblom Cacyem in zborom žabcev in korenin.

Ja, člani CKJ smo včeraj zvečer Pr¨Čop pričakali naše Modele in hkrati moško državno reprezentanco, ki se je udeležila EP skupine C v Erzurumu v Turčiji, kjer so dosegli odlično 3. mesto. Modele so pričakali tudi predstavniki in prijatelji klubov iz Ljubljane in  predsednik Curling zveze Slovenije David Stonič.

MODELI……. kjerkoli se pojavite, za vami ostaja nepozabna pozitivna energija in pravi curling spirit. S pravimi možmi se doseže dobro ekipo, s pravo ekipo, pravo mero znanja in veliko dobre volje je možno doseči zastavljene cilje. Vaše ste dosegli, naše pa presegli. Zdaj le še čakamo, da vas obiščemo v prvem curlingstonebaru.

MODELI, legende ste, ponos vseh članov CKJ, idoli vseh mladih članov, poslanci pravega curlinga na Jesenicah in v Sloveniji, ter nepozabni deleženci evropskih prvenstev. Od vas se lahko le učimo.

(v imenu CKJ Nevena)

 

 

Leave a Comment