preload preload preload preload

Ekipa Toper Dream team postala državni podprvak v kategoriji mešanih moštev

Škis team državno prvenstvo končali na 6., F4 na sedmem mestu

 

od leve: MITJA RESMAN (skip), NEVENKA KOLBL (vice), MATEJ ŠMUC (drugi) in EVA SEVER (lead)

od leve: MITJA RESMAN (skip), NEVENKA KOLBL (vice), MATEJ ŠMUC (drugi) in EVA SEVER (lead)

V Bratislavi je minuli vikend potekalo 3. državno prvenstvo Slovenije v kategoriji mešanih moštev. Letošnjega prvenstva so se udeležile 3 ekipe našega kluba, vse pa so v Bratislavi pustile viden pečat.

Še najbolj Toper Dream team, ki je nastopil na vseh dosedanjih prvenstvih in letos ponovil uspeh izpred dveh let. Že v soboto so Mitja Resman (skip), Nevenka Kolbl (vice), Matej Šmuc (drugi) in Eva Sever (lead) igrali odlično in vse presenetili s tremi zmagami v predtekmovanju ter se kot prvi v skupini B uvrstili v nedeljski polfinale.Drugi polfinalist te skupine so bile Pingvinje kocke (Lan Žagar).

Škis team, ki je prav tako nastopal v skupini B, pa se je vse do zadnjega boril za drugo polfinalno vstopnico, a so bili Štefan Sever (skip), Nika Černe (vice), Noel Gregori (drugi) in Patricija Černe (lead) za las prekratki. V predtekmovanju so osvojili 3. mesto v skupini in se v nedeljo borili za končno 5. mesto.

V skupini A je tekmovala naša tretja ekipa, F4. Urban Razinger (skip), Meta Šebat (vice), Martin Razinger (drugi) in Ana Smolej (lead) je bila v svoji predtekmovalni skupini kar je pomenilo, da se bo v nedeljskem dvoboju borila za 7. mesto. V tej skupini je tekmovala tudi naša Ana Žemlja, ke se je z ekipo Čist zmešani s tremi predtekmovalnimi zmagami prav tako uvrstila v polfinale.

V nedeljo zjutraj sta bili na sporedu najprej obe polfinalni tekmi; Toper Dream team proti M3S pod vodstvom Mitje Goriška in Pingvinje kocke proti Čist zmešanim (Bor Zelinka). Oba dvoboja sta bila izredno napeta vse do zadnjega, na koncu je tekmo med Pingvinjjimi kockami in Čist zmešanim odločil dodatni end, v katerem so bili boljše Pingvinje kocke. V drugem polfinalu je Toper Dream team ugnal M3S.

Sledili sta tekmi za 5. in 7. mesto. V dvoboju za 5. mesto je Škis team izgubil proti lanskim prvakom SNTNTN (Tomas Tišler), F4 pa so po zaostanku 0:6 proti ekipi Pavle Ravnohrib (Tomaž Toplak) uprizorili pravi preobrat in najpej izenačili, nato pa z boljši ustavkovim izzivom zmagali.

V velikem finalu je Toper Dream team moral priznati premoč Pingvinjim kockam, ki so si poleg naslova priigrali tudi pravico nastopa na svetovnem prvenstvu mešanih moštev, ki bo letos nadomestil evropsko prvenstvo v tej kategoriji. Kljub porazu je dosežek naše izkušene ekipe izreden. Iz Bratislave pa se jeseniška odprava ni vrnila le s štirimi srebrnimi medaljami, ampak celo petimi, saj je Ana Žemlja na svojem prvem državnem prvenstvu sploh na koncu z ekipo veselila 3. mesta.

Toper Dream team (levo), Pingvinje kocke (v sredini) in Čist zmešani (desno)

Toper Dream team (levo), Pingvinje kocke (v sredini) in Čist zmešani (desno)

Končni vrstni red 3. DP mešanih moštev:
1. Pingvinje kocke
2. Toper Dream team
3. Čist zmešani


6. Škis team
7. F4

 V petek, 16. 1. 2015, smo se ekipe Toper Dream team, Škis team in F4 odpravili na 3. državno prvenstvo mešanih moštev v Bratislavi. Ob 14:00 smo se zbrali za gledališčem Toneta Čufarja ter se nato odpravili na pot. Okoli 19:00 smo prispeli v Bratislavo in se nastanili v penzion Angelika. Ob 20:00 je vsaka ekipa imela pol ure treninga.

V soboto zjutraj so nas že čakale tekme, Toper Dream team so premagali Pingvinje Kocke , Poldeta Ravnohriba in Škis team in se tako uvrstili v nedeljski polfinale. Škis team je premagal ekipo Poldeta Ravnohriba in izgubil proti Pingvinjim Kockam in Toper Dream teamu. F4 je izgubil vse tri tekme.

V nedeljo zjutraj je bil nasporedu polfinale. V polfinalu je ekipa Toper Dream team premagala ekipo M3S in se uvrstila v finale. V finalu so se pomerili proti Pingvinjim Kockam in na koncu izgubili in državno prvenstvo končali na drugem mestu. Tretja je bila ekipa Čisto Zmešani v kateri je igrala Ana Žemlja. Šesti so bili Škis team in na sedmem mestu F4. Po podelitvi medalj smo se odpravili v McDonalds, nato pa proti domu. Na Jesenice smo prispeli ob 22:00.

(Martin R.)