preload preload preload preload

Državno prvenstvo mešanih dvojic

Tekmovalni del sezone 2012-2013 se je končal z državnim prvenstvom mešanih dvojic, ki je potekalo 18. in 19. 5. 2013 v Bratislavi. Udeležilo se ga je 10 ekip, od tega tudi tri, v katerih smo tekmovali igralci Curling kluba Jesenice. Zmagala je ekipa Svaka čast (Valentina Jurinčič, Jure Čulič), ki je v napetem finalu po dodatnem endu premagala ekipo G&G (Gaja Plazl, Gregor Rigler). Tretje mesto je v družinskem dvoboju dosegla ekipa MJ (Maruša Gorišek, Jošt Lajovec). Jeseničani se nismo najbolje odrezali, saj smo zasedli zadnja tri mesta: osma je bila ekipa M&M (Maja Kremžar, Mitja Resman), deveta ekipa Kompromis (Anja Iskra, Matej Šmuc) in deseta ekipa Sever (Eva Sever, Zvone Sever).

Jeseniški tekmovalci smo se tokrat prvič srečali z igro mešanih dvojic, ki je malce drugačna od curlinga, kot ga igramo običajno. Zahteva veliko natančnosti, praktično ne dopušča plana B, drugačen pa je tudi taktičen pristop. Vsekakor zanimiva popestritev tudi za kak trening, ko se število prisotnih ne izide za polne ekipe, in odličen način izpopolnjevanja natančnih bližanj. Res pa je, da še bolj kot običajna igra zahteva odlično pripravljen led.

Tako smo tekmovalni del letošnje sezone zaključili. Vsi pa smo se včeraj veselili, da se pred poletnimi počitnicami srečamo še na pikniku zveze.