preload preload preload preload

Czehoslovak open 2014

Na letošnjem mednarodnem turnirju CZ open je Curing klub Jesenice zastopala ekipa Bine Sever – lead, Eva Sever – drugi, Štefan Sever – vice in Zvone Sever – skip, zato se je ekipa, presenetljivo, imenovala Sever family. V petek smo se v Ružinovu (mi sme tu doma) najprej pomerili z ekipo Flims stars, ki jo je vodil naš stari prijatelj in rešitelj Vid Nekovaryk. Rešil nas je tudi tokrat, saj je bil slabši od našega skipa in Švicarje smo premagali s 5:3. Zvečer smo se preselili v Lamač in pred množico gledalcev, ki so že uživali v spoznavnem večeru, remizirali z ekipo iz češkega Trutnova, nato pa smo se pohiteli spoznavat še mi.
severji

Zmaga in remi sta nam zagotovila dolgo spanje, nato pa tekmo proti nam dobro znanim Debelinarsom na njihovem zadnjem turnirju sploh. Zdajšnja Butnskala je novo ime dobila namreč potem, ko so se že prijavili na turnir. Razšli smo se prijateljsko, s 4:4. V tujini je pač treba še bolj skupaj držat. Ker je bilo za nas curlinga za ta dan konec, smo se popoldne udarili v tradicionalnem družinskem nogometnem derbiju, kjer pa se nismo razšli prijateljsko. Mularija postaja čisto predobra 😀 To pa še ni bila vsa akcija za ta dan, sledila je namreč še večerna zabava v slogu 80. let. Peli in plesali smo do nedelje in še malo.

Očitno pa smo si z AC/DC tlakovali avtocesto v pekel, saj smo si v nedeljo pridelali prvi in edini poraz, proti ekipi Cocktail International s Škotske. Nekaj metov je bilo slabih (Binetovo vprašanje po dveh slabih kamnih v enem endu: »Mami, a si bila ti včeraj predolgo pokonci?«), povprečje zelo solidno, Zvonetu pa je uspel met turnirja, a vseeno so 25 letne izkušnje simpatičnim Škotom prinesle zmago s 7:4.

Turnir smo tako zaključili na 12. mestu med 26. ekipami. Z rezultatom, predvsem pa s prikazano igro smo zelo zadovoljni. Obnesli smo se tudi kot ekipa, saj nismo imeli niti enega resnega spora, smo pa bili deležni velikih simpatij. Ponovno smo se srečali s starimi prijatelji, pridelali nove znance in se imeli lepo, kot se imaš lahko lepo le na curling turnirju. Z Bratislave smo se šli še za en teden potepat po Evropi, a to je že druga zgodba.