preload preload preload preload

Bratislava open 2015

Ekipa Modelov, se je od 20.-23. februarja odpravila na mednarodni turnir v Bratislavo. Za razliko od kolegov Svizcev, se mi raje udeležujemo turnirjev na vzhodu Evrope. Hala v Ružinovu je poznana, namestitev v hotelu Turist je na nivoju (imajo skoraj enoslojni wc papir), kruh s kumino je klasika, ljudje topli, pivo…. ja, pivo je še vedno poceni in izbira je ogromna – preverjeno!

Ker nas curling kolegi v Bratislavi že dobro poznajo in poznajo VSE naše kvalitete, smo v petek, ko je bil spoznavni večer in je bilo pivo zastonj, morali odigrati dve tekmi, tako da od spoznavnega večera nismo imeli ravno veliko prihranka v denarnici. Ampak, nič ne de. Kot pravijo, če se želiš še bolje spoznati s kulturo naroda in z navadami domačinov, se moraš z njimi družiti in se jim približati na njim sprejemljiv način. In mi smo to kljub pozni uri naredili. Lahko samo rečem, da mesto resnično živi 24h!

V prvi tekmi smo se pomerili s prvo ekipo Linza. Nasprotnik nam je že skoraj podal roko, pa se nato nekako le vrnil v igro in jo nato z mukami tudi dobil. Jasno, povabila na pivo nismo dobili.

V naslednji večerni petkovi tekmi smo se pomerili z ekipo iz Češke. Ker so nas opazovali že na prejšnji tekmi, so se očitno odločili, da uporabijo vse načine da nas zmedejo. Tako si je njihov skip nadel na glavo neko čudno pokrivalo, iz katerega je bilo videti le oči. Očitno je to pomagalo. Tudi po tej tekmi nas nihče ni povabil na pivo.

Ker se zaradi tekem nismo morali udeležiti petkovega spoznavnega večera, smo bili trdno odločeni da sobotno tekmo moramo dobiti in imamo naslednjo tekmo nato šele v nedeljo. Dodelili so nam žensko ekipo iz Hrvaške, iz kluba ki zastopa moško državno reprezentanco in ki ji ni veliko manjkalo, da bi se prebili v skupino A evropskega curlinga. Nismo se jih ustrašili in sledila je gladka zmaga. Tako smo imeli dovolj časa, za pripravo na večerno druženje. Jasno, kot že mnogokrat doslej, smo bili najlepše oblečena ekipa. Ko smo že mislili, da smo se organizatorju kaj zamerili (zaradi petka), pa je sledilo pravo presenečenje. Ker je bilo druženje na nivoju (z več hodi hrane, hrana resnično za gurmane, z več hodi pijače različnih okusov in %) je glasbena skupina, ki je skrbela za še večjo prijetnost večera, skupaj z nami ubrano zaigrala (mi smo prispevali žametne glasove) znano slovensko pesem, Slovenija od kod lepote tvoje. Oči so se nam orosile.

Večer je minil zelo prijetno in pa umirjeno. S težkim korakom smo odšli v hotel, saj smo že zjutraj imeli naslednjo tekmo. Tokrat, smo se pomerili z žensko ekipo iz Ukrajine. Kako resno so dekleta vzele tekmo, pove že podatek, da jih ni bilo na sobotnem večernem druženju, poleg tega pa so imele s seboj še številčno ekipo spremljevalcev (trenerjev, snemalcev, analitičarjev,…). Kljub dvem menjavam, ki so jih izvedle kar med tekmo, se nismo dali zmesti in smo tekmo gladko dobili.

Kljub vsem pripetljajem, lahko zaključimo, da je Bratislava še vedno zelo prijazno mesto, curling turnirji pa minejo zelo hitro. Prehitro. Še bomo šli!

P.s. Kot verjetno že veste, sta velecenjena kolega Svizca ustanovila sindikat igralcev, ki igrajo na poziciji ena in dve. Jasno sva z Domnom idejo velikosrčno podprla in se vanj nemudoma včlanila. In že na tem turnirju so bile odigrane prve športne igre sindikata enk in dvojk. Noro!

Ker sva, končno (jasno s pomočjo sindikata), prvič tudi jasno in glasno povedala svoje mnenje o sami strategiji same igre, sta se ostala nesindikalista malo zamislila…

(Demc)