preload preload preload preload

9. Oedtsee Trophy Traun, Avstrija

Bil je naš prvi in prvega ne pozabiš kar tako, zato smo se prijateljskega turnirja v Traunu v Avstriji konec novembra udeležili že četrtič. Prvo leto smo zasedali zadnja mesta, vsako leto pa nam gre bolje. Mesto za mesto počasi vsako leto napredujemo po lestvici navzgor in s tem dokazujemo, da se naša igra, tehnika in taktika izboljšuje in da smo na pravi poti. Na turnirju so vedno prisotne ekipe iz Avstrije, Švice, Češke, Slovaške, Madžarske in odkar curling obstaja v Sloveniji, tudi naše ekipe. Te ekipe pa so sestavljene tudi iz posameznih aktualnih in bivših članov državnih reprezentanc zato smo veseli, da se lahko kosamo z njimi in preizkusimo naš napredek.

Letos so se z našega kluba turnirja udeležile 3 ekipe:

– nova mešana ekipa AB RH+ (Alenka, Helena, Boštjan in Robert) – ekipa z zdravo in pravo curling spirit krvno skupino,

– legendarni in proti zahodu usmerjeni Svizci (Robert, Marko, Robert, Gregor) – ki jih ni potrebno posebej predstavljati, saj jih pozna ves svet in

– Toper Dream Team (Eva, Matej, Nevenka, Mitja) – zagrizeni do konca.

Kot vsako leto, je v terminu našega potovanja v Zgornjo Avstrijo vezan na delo v predoru Karavanke in tako smo se tudi letos že v petek zjutraj pripravljali na najboljše štartno mesto pred predorom. Končno smo le ugotovili, da je vedno bolje pol ure počakati Pr’Čop, kot spremljati spletno kamero ali premagovati podkorenski klanec. Z različnimi štartnimi časi smo na koncu skupaj prispeli v Traun (in najboljši čas je imela ekipa, ki je čakala Podmežaklo). Kot vedno, smo tudi letos otvorili turnir in prvi pričeli z igrami na zelo dobro pripravljenem ledu.

Želeli smo si tudi, da bi nastopili na zadnji tekmi (finale in od 3 – 10), vendar ni uspelo vsem. Med prvo in zadnjo tekmo jih je bilo še nekaj, pa malo savne, pa piva, pa druženje in izmenjave izkušenj. Najbolj zanimiva je bila ekipa iz Švice, kjer nihče od članov ekipe ni imel manj kot 60 let. Med njimi je bila gospa, ki je bila stara 75 let, gospod, ki igra curling že 47 let in gospod, ki hodi s palico, a izmet izvede kot pravi profesionalec – tem ljudem se lahko le priklonimo. No, to pa je tudi dokaz, da je to lahko šport za večno in pa družinski šport (kar pa se uspešno izvaja tudi v našem klubu).

Pa še podatki o izvedenem turnirju: nastopilo je 18 ekip. Naše ekipe pa so osvojile naslednja mesta: 7. Toper Dream Team, 10. Svizci in 15. AB RH+.