preload preload preload preload

1. mladinski curling tabor

V sredo 6.8.2014 je v Srednjem Vrhu potekal 1. Slovenski curling tabor. Udeležilo se ga je kar zajetno število nadobudnih mladincev. Po prihodu smo se namestili po sobah, imeli večerjo in se spoznali. Zaradi lažje organizacije so nas razdelili tudi v dve skupini, modro in rumeno. Tekom tedna smo glede na razvrstitev po skupinah tudi tekmovali. Dnevi so potekali raznoliko. Trenirali smo tako na ledu, kot tudi v telovadnici, kjer smo z kondicijskim trenerjem izboljševali naše spretnosti, kot je na primer ravnotežje. Po dobrem ogrevanju smo odšli na led, tam smo izboljševali tehniko odriva (1,2,3,A,B,C) in ostale elemente. Vsak dan smo imeli tudi učilnico, kjer smo se poznavali s teorijo.

1939638_649000245197006_1224785294448023876_n

Smeha in veselja na taboru ni manjkalo, saj smo zanju poskrbeli tako mi, kot tudi organizatorji. V petek smo se dopoldan sproščali na bazenu, kjer je potekala tudi tekma med skupinama. V soboto dopoldan nas je obiskala športna psihologinja s katero smo imeli delavnico na temo team building, ki se je izkazala zelo zaželeno. Zadnji večer smo imeli celo kviz Male skodrane celice, na katerem smo se pomerili v znanju curlinga. Zadnji dan je bil napet , saj smo imeli še zadnjo tekmo, ki je bila ključna, da odloči katera skupina rumena ali modra je zmagovalka celotnega tedna. Vsem nam je šlo zelo dobro, a je na koncu le zmagala rumena ekipa. S težkim srcem smo se v piceriji v nedeljo popoldan poslovili eden od drugega. In tako je bil tabor zaključen.

Največkrat slišana beseda tekom tedna je bila verjetno curling spirit, z razlogom seveda. Ugotovili smo kako pomembno je upoštevanje le-tega. Saj je Konec koncev curling eden najbolj poštenih športov na svetu. No in če na kratko povzamem. Naučili smo se ogromno in se imeli odlično. Prišli smo tudi do najpomembnejšega spoznanja: »Bolje izgubiti, kot nepošteno zmagati «

Nika