preload preload preload preload

Blog Švedska – sobota 7.1.2017

Švedska štumfarska reprezentanca je že na vsezgodaj ropotala po kuhinji. Baje imajo danes odločilne tekaške tekme in so bili že ob šestih primorani nekaj cvreti v kuhinji. Vonjave, v kombinaciji s tekmovanjem kdo bo bolj iz viška spustil krožnik ali pribor na mizo oziroma v pomivalno korito, mi niso dale spati. Jebe se njim, da v istem hostlu domujeta (za razliko od njih) tudi izjemno uspešni slovenski curling reprezentanci.

Danes so imeli fantje in dekleta tekmi ob isti uri. Tako smo se že malo po deseti skupinsko odpravili proti areni. Pot je iz dneva v dan krajša, saj jo vsak dan prehodimo vsaj enkrat. Odlično za razmigavanje in pripravo na tekmo, zato prav veliko jamranja ni. Vmes si lahko ogledamo še notranjosti švedskih domovanj, saj so zavese tukaj bolj redkost. Tako ugotavljamo da Harald iz številke 53 še vedno ni postlal postelje, Svenu iz trinajstke, pa že tri dni gori luč na kuhinjski napi, pa roko na srce, šalico od kofeta bi tudi že lahko pomil.

Ob dvanajstih smo v tropskih ramerah prišli do hale. Temperatura je komaj malce pod ničlo, kar pomeni da je bila pot proti dvorani bolj primerljiva romantičnem sprehodu, kot pa naporu. Slišimo da je mraz, ki smo trpeli oni dan, dosegel Slovenijo. No sedaj pa dodajte še dodatnih -10 stopinj in se ob polnoči pojdite za pol ure malce sprehajat v bližino kakšnega delujočega snežnega topa. No približno tako smo se počutili mi še nekaj dni nazaj.

Opoldne so se fantje pomerili s Slovaki, dekleta pa s Poljakinjami. Dve tekmi, dve zmagi. Dekleta neverjetno suvereno, fantje z malce bolj infarktno končnico. Veliko veselje in ponos. Častno zastopamo našo lepo Slovenijo.

Ob povratku smo obiskali še supermarket Maxi Ica ter se oskrbeli z najnujnejšim, da si bomo v miru pripravili kosilo. Žal so bili pred nami v hostlu že naši prijatelji tekači, ki so po času povratka sodeč, vsi po vrsti izpadli že v zgodnjih predtekmovanjih. V pisanih pajkicah so zasedli kuhinjo, kamor smo z našimi vrečkami vdrli tudi mi in si izborili svoj del kuhinjskega pulta. Žal nisem našel švedskega prevoda za ” ….malce več bo treba trenirat in malce manj časa preživeti v kuhinji, pa boste kam dlje prišli …..”, pa tudi če bi ga, jim tega ne bi povedal. Naj gredo jutri domov z občutkom, da kdaj še bo kaj iz njih. Mi bomo pa nazaj dobili svojo kuhinjo in posodo. Wiiiiii

Medtem se je mladina v dnevni sobi ukvarjala z vsiljivcem. Švedski ata se je zavalil v enega izmed foteljev v sobi, ki že po naravi stvari pripada nam in samo nam. Tam je obsedel kljub temu, da sta se vse okrog njega valjali obe slovenski curling reprezentanci. Ata se ni dal motiti in je nad*** svoj mobilni telefon kot najstnik. Kaj ga je pregnalo ni znano, ampak po določenem času se je viking le odločil vstati in zapustiti naš posvečen prostor. Mladina je zopet zavladala v prostoru ter se prepustila veselju in užitkom, ki jim jih nudijo njihovi mobilni prijatelji ter aplikacije. What a joy!

Po kosilu je precednik vse skupaj za nagrado odpeljal v nakupovalno ulico Ostersunda. Zlasti nežnejši del ekipe je bil nad tem navdušen in že delal načrte za shooping. Vzpostavljen je bil tudi že dogovor o uporabi Evine kreditne kartice. Starše obveščam, da sem se držal predhodnega varčevalnega dogovora in jih po nakupih odpeljal ko so bile štacune zaradi sobote že zaprte. Tako ste lahko doma popolnoma brez skrbi. Samo sprehodili so se malo ;).

Zvečer je sledil še team meeting za obe ekipi. Po tako uspešnih nastopih so takšni sestanki nadvse prijetni in konstruktivni. Mladina je dan zaključila s hranjenjem, saj je že kar nekaj časa (180 minut) kar niso jedli. Potrebujejo energijo, jutri so nove tekme in nove dogodivščine, ki jih boste prebrali ravno na tej spletni strani.

Zato ne hodite predalec!

img_0888img_0890img_0894img_0893