preload preload preload preload

Blog Švedska – petek 6.1.2017

Pozorni bralec teh vrstic verjetno ni spregledal, da bloge vztrajno piše kar sam precednik. In to kljub temu, da je sprva grozil, da se bo po zgledu SP na Finskem, tega nehvaležnega posla lotila tudi mladina.

Kako so me podkupili vam ne povem, dejstvo pa je, da je izjemno mučno gledati zgrožene in obledele obraze, ki imajo težave v parih stavkih opisati kaj so sami počeli preko dneva, obenem pa so sposobni spisati pravljico, v kateri se pojavljajo neki čudni liki v Černobilu ter strip v katerem se pri nedeljski maši delijo telesni udi samega precednika. Zato bom to raje preventivno počel kar sam.

Jim pa zato nasmešek narišejo popolnoma druge stvari. Npr. navdušenje ob naznanilu Patricije, da je z nekim virusom “pobila cel svet” (ne srečo gre za igrico) in slovesni objavi Noela, da je pogruntal, kako lahko ob polnenju telefona “sprehaja Pokemone”. Neverjetna dosežka, ki pri vrstnikih vzpodbudita navdušenje in spoštovanje obeh tvorcev teh izjemnih uspehov. Blog? Ne no,… to je pretežko in preveč zapleteno …. Bohpomagej.

Sicer pa za vse ate in mame, stare starše ter strice in tete lahko povem, da ne vem točno kaj z njimi delate doma, ampak tukaj z mladino ni prav nobenih težav. Držijo se navodil in reda, ubogajo in so na sploh vzorna skupina, ki je razen tega da se zakleni ven iz sobe ali kaj izgubi, popolnoma neproblematična.

Fantje so šli danes na tekmo že zjutraj. Z njimi so si tekmo curlinga zaželeli Angleži. Prijetni fantje, ki jih poznamo že iz Lohje. Fantje so prepričljivo zmagali. Hoja nazaj je bila nekaj bolj prijetna, saj se je temperatura povzpela na tropskih -14 stopinj.

V hostlu je Švedska štumfarska armada zapustila svoje sobane in se sedaj že poganja po belih strminah. Upam da ne v štumfih, čeprav me tudi to ne bi čudilo.

Danes je tukaj praznik. Sveti trije kralji. Prazniki tukaj pomenijo praznik, kar spet posledično pomeni, da so trgovine zaprte, ljudje pa se za razliko od nas, posvetijo drug drugemu. Ob sprehodu po centru mesta, so bile zato ulice sredi dneva skoraj popolnoma opustele.

img_0877img_0878

Na sprehodu po ulicah sem opazil tudi prometni znak za pešce, prilagojen bogati zgodovini biatlona tukaj. (Slika). Upam, da ti krogci ne pomenijo kakšnih povoženih pešcev.

img_0875

Pa še nekaj mi je padlo v oko, da je na Švedskem v začetku januarja padal sneg, je očitno res posebnost, saj so o tem poročali celo regionalni časopisi in to celo na prvi strani  Narobe svet.

img_0876

Mladina se je medtem v hostlu zabavala z igrico, v kateri so najprej dekleta preko preprostih in enostavnih vprašanj razkrivala osebnosti fantov v stilu: “Kakšno starost bi radi dočakali? Katero je vaše najljubše drevo? Ali vaši starši vedo, da imate radi fante?….”

Po kosilu so enako originalna vprašanja zastavljali fantje: “Katero ozvezdje bi bila? Kaj ti je ljubše,da te povozi valjar ali ratrak? Katera ima največ možnosti, da postane nuna? ….

Domišljija je kar prekipevala, čas pa prijetno tekel vse do trenutka, ko sta se na vročem stolu znašla tudi Eva in pisec teh vrstic. Zasliševanje je bilo podrobno in dolgotrajno, za kanček bolje pa je svojo ekipo poznala Eva.

Popoldne je hitro minilo in počasi smo začeli s pripravami na večerno tekmo deklet z Japonkami, ki bo mimogrede prenašana tudi preko WCF Youtube kanala. Fizične priprave bodo za trenutek odrinjene na stran in nadomeščene z urejanjem zunanje podobe naših deklet. Kaj pa veš kdo bo vse gledal. V najgrših sanjah si ne želiš, da se ti ravno takrat razmaže maskara. To bi bila katastrofa.

Punce so igrale odlično, če odmislimo črni end po pavzi so bile popolnoma konkurenčne in WCF se je kar prav odločil, da je prenašal to tekmo. Ponudila je vse kar curling lepega ponuja.

Po povratku v hostel smo organizirali žurko. Puncam smo dovolili, da so se do sitega napile malinovca, za nagrado pa so skupaj z nekaj fanti odprli veliko vrečo Tortilla chipsa z okusom sira. Naj praznujejo! Zaslužili so si.

Punce so si pred spanjem privoščile še ponoven ogled tekme na Youtubu, kjer je bila pozornost namenjena modni in stilski podobi ekipe, pogledom in neverbalni komunikaciji. Tega se bodo še dolgo spominjale. Naj se.

Nočko!