preload preload preload preload

Blog Švedska – ponedeljek 10.1.2017

Jutro je bilo malce kaotično. Da fantje igrajo tiebreak smo včeraj izvedeli šele po večerni tekmi, zato v hostlu nismo mogli naročiti vnaprej pripravljenega zajtrka. Pripravila ga jim je kar Eva iz naših lastnih blagovnih rezerv.

Naš malce zmedeni Švedski receptor, ki je tudi kuharica in sobarica v eni osebi, bo tako z zajtrkom postregel koga manj. V razgovoru smo izvedeli da je poba neke vrste posebnež, ki štiri dni skupaj dela v hostlu, potem pa štiri dni skupaj smuča v Areju. Poleti ta vzorec zamenja zgolj za jadranje po jezeru ali morju (bil je že v Kopru). Jebe se njemu za cel svet. Uživa zgolj in samo za ta trenutek, Tudi on sodi v rod štumfarjev. Po moji oceni tistih zagriženih, saj jih prav veliko ne menja.

Fantje so odšli, dekleta pa šele začela prihajati k sebi. Kot se za pravo ekipo spodobi so se odločila, da bodo poležala kdaj drugič, tokrat bodo pa šla v večini spodbujat naše fante. Tekma je odločilna za nadaljevanje, fantje pa tako daleč še nikoli niso prišli. Lepo od njih. Zaslužijo si podporo.

Tekma je bila zopet tista, za živce. 5:0 po drugi igri je naše pobe uspavalo, kar so Španci izkoristili in skoraj izenačili. Vseeno so uspeli tekmo pripeljati do konca in se veseliti največjega uspeha v njihovi karieri. Res smo bili veseli. Trud je bil poplačan. Tako daleč še nikoli niso prišli. Že sedaj vemo, da so fantje prehiteli celo takšne reprezentance kot je Rusija. Cilj je dosežen, kaj dosežen, presežen.

Povratek je bil zato lahkoten (mimogrede, Harald madona pospravi že to tvojo posteljo in šalco kofeta!!!!). Njoki so za kosilo teknili kot le kaj. Po kosilu kavica, pa malce valjanja. To sodi v počitek. Popolnoma še nismo končali s tekmovanjem. Čaka nas še četrtfinale. Gremo na zmago.

Ob valjanju sem zaznal tudi prve poskuse učenja. Marsikdo bo ob povratku deležen kakšnega testa ali spraševanja, saj so veliko manjkali. Koliko so se učili ne povem, povem pa lahko da so se. Šola je le na prvem mestu in prav je tako. To spodbujamo tudi v klubu.

Ob pol dveh sva trenerja odšla na team meeting. Zbrali smo se le tisti, ki bomo tekmovali v četrtfinalih, in ni nas bilo veliko. Drugi so bili že frej in so lahko odšli na zabavno tekmo v curlingu za trenerje. Mi tazaresni trenerji pač ne moremo, nas čaka še delo. Joj kako smo važni.

Izvedeli smo, da igramo proti Italijanom. Zadovoljni bi bili itaq z vsakim. Tako dobri naši fantje še niso bili, zato lahko igrajo sproščeno. In so.

Tudi tokrat so igrali pred svetovnim občinstvom saj jih je prenašal WCF kanal na Youtubu. Naravnost odlično so se borili, pokazali vse svoje znanje, precizne mete ter modre odločitve. Tekma v kateri smo svetovnemu občinstvu pokazali, da se v Sloveniji igra dober curling in da z nami in pred našimi kamni nihče ne bo pometal. Šele v zadnji igri so močno favorizirani Italijani zmagali in se veselili polfinala. Tukaj na Švedskem oblačila z napisom Slovenija nosimo izjemno ponosno. Upravičeno!

img_0911

img_0914

Za nagrado so v hostlu dobili polne vrče malinovca in čips oziroma tortilije. Naj si ga malce privoščijo. Po obveznem hranjenju je živahnost malce popustila. Vse od jutra smo bili na nogah, se sprehajali sem in tja ter trepetali za vsak met. Malce smo že utrujeni in danes prav dolgo ne bomo vztrajali. Za nameček se je še vzorni švedski zakonski par parkiral v “naši” dnevni sobi in si privoščil umirjeno branje, s tem pa onemogočil obvezno večerno dozo valjanja, raztegovanja in zvijanja po kavču in foteljih.

Le globoko v precedniku vre. Med pogovorom Zvoneta s člani njegove družine tukaj, ni preslišal izjemno pomembne novice, in sicer da so prenos tekme na Youtubu spremljali PrČop. V živo si je predstavljal situacijo ….mrzlo pivo (oziroma več njih) in vedno znova in znova pozive “dej tlele še eno rundo prnes” ali pa “eno bomo še zmogl, al kuko?” Boleče, boleče. Tukaj namreč velja popolna prepoved uživanja alkohola v času celotnega prvenstva. Ubijalo ga je od znotraj. Počasi in temeljito. Matr Zvone noooo!

Včasih je res bolje, da kaj preslišiš.

Zaključujemo uspešen dan. Jutri je zadnji dan prvenstva in priložnost za zaključno besedo. Za to mora biti pa glava spočita. Zato Nočkooooo!

Se beremo jutri.