Noč dobrodelnega curlinga 2018

Curling klub Jesenice tudi letos ob številnih tekmovalnih izzivih nadaljuje s svojo humanitarno dejavnostjo. Po uspešno izpeljani krvodajalski akciji, so v petek 14. decembra 2018 znova organizirali Noč dobrodelnega curlinga. Letošnjo so izpeljali v sodelovanju z Zavodom z šport Jesenice in HK Ruševci.

Dobrodelna prireditev na kateri že kar nekaj let zbirajo sredstva za socialno ogrožene otroke je bila vedno odlično obiskana, kljub temu pa je bil letošnji obisk rekorden. Številni posamezniki, podjetja, združenja, celo policisti, so petkov večer izkoristili za spoznavanje s tem nadvse zanimivim športom, prijateljsko druženje ter humanitarnost. V ekshibicijski tekmi sta se pomerili ekipi HDD Jesenice in Radia Triglav, ki sta hokejske palice in mikrofone zamenjali za granitne kamne in metle. Bilo je izjemno zanimivo ter več kot prijetno.

Rekordnega obiska so bili zlasti veseli v Curling klubu Jesenice. Pri organizaciji in izvedbi so sodelovali prav vsi, od najmlajših do najstarejših, celo staršev. Veliko truda je bilo vloženega z namenom, da se zbere čim več sredstev za čim več otroških nasmehov. Uspelo jim je. Zbrali smo kar 1926 eur. Zato že sedaj vsem povabilo na naslednjo Noč dobrodelnega curlinga. Vsi, ki bi radi ta šport spoznalo pobliže že prej, pa jih lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: curling.jesenice@gmail.com. Veseli vas bodo.

Izkupiček letošnje Noči dobrodelnega curlinga je bil predan Osnovni šoli Koroška Bela.

lp

Robert Sušanj

Leave a Comment