Mladinski mednarodni turnir v Budimpešti 2015

Na lepo petkovo popoldne smo se polarni medvedki (playboy ekipa) in Top 4 odpravili na dolgo potovanje do Budimpešte. Med vožnjo smo peli, spali in opazovali hitro spreminjajočo se pokrajino. In kar naenkrat: BUM! Enajst avtobusov beguncev le nekaj metrov stran od nas. Vsi začudeni in prestrašeni smo zdrveli mimo.

Po petih urah in pol smo prispeli na cilj, v en zlo lušten hotel obdan z mački. Po dolgi vožnji smo bili zelo utrujeni in smo se kmalu podali v svet sanj.

Sonce nas je pobožalo po naših obrazih in prebudili smo se dobre volje in željni uspeha ter novih dogodivščin. Vse so nas čakale tri naporne tekme. Prvo tekmo so Polar bearsi zmagali, ostali dve pa žal izgubili. Tudi Top 4 niso imele sreče in so izgubile vse tri tekme. Ampak rezultat ne odraža dejanskega stanja na koncu, saj smo se vsi borili na vse pretege. Med tekmami smo se pomerili v balinanju (po madžarsko: v petanki), prijazne gospe pa so nam skuhale tudi odlično kosilo, v obilici juhice in makaronov. Tako da je bil ves čas med tekmami namenjen druženju z drugimi ekipami. Zvečer smo se odpravili vsi prisotni na turnirju na gala večerjo s tremi hodi – 1. hod: juha, 2. hod: nek piščanec s kislimi kumaricami in nekaj podobnega kot njoki, 3. hod: sladica 😀 Bilo je dobro. Zelo dobro. Ampak zaradi utrujenosti nismo ostali dolgo in smo kmalu odšli v hotel. Tam so se v eni sobi dogajale čudne stvari – pekli oz. sestavljali smo torto za Ano 😀

Naslednje jutro smo se vsi zbudili polni energije. Ampak preden smo karkoli naredili smo presenetili Ano, ki je slavila svoj rojstni dan. Po izrečenih željah smo se odpravili na zajtrk, nato pa proti curling hali. Za jutranjo telovadbo + ogrevanje smo tekli za kombijem. Bilo je zelo zabavno. Nato pa so Top 4 dosegle prvo mednarodno zmago, medvedi pa so izgubili in to je pomenilo, da se udarimo v zadnji tekmi. Bili smo zelo enakovredni, a odločalo je nekaj malenkosti in zmaga je odšla k medvedkom. Zopet so za hrano skrbele skrbne madžarske mame, ki so nas zopet hranile z dobrim kosilom, za razvedrilo pa smo se zopet merili v petanki. Fantje so zasedli v tej igri odlično 2. mesto. Turnir smo končali fantje na 6. mestu, punce pa na osmem.

Domov smo se vrnili z novimi izkušnjami, novimi prijateljstvi, polni motivacije za nove izzive.

Hvala Zvonetu za vse nasvete in potrpežljivost. Upamo, da ti nismo povzročili preveč sivih las, ko smo ga “u kamn”.

Bilo je fajn, mogoče drugo leto ponovimo.

(Ana in Nika Č. + ostali)

Leave a Comment