EYOF 2019- Sarajevo, BIH

Eyof oziroma  olimpijski festival evropske mladine je potekal od 10. do 15. februarja 2019 v Sarajevu. Tekmovanja smo se udeležili Bine Sever, Jakob Omerzel, Liza Gregori in Ljubljančanka Sara Rigler. Bila je naša prva olimpijska izkušnja in prvo sodelovanje z OKS-om, s katerim smo imeli septembra 2018 tudi priprave v Ljubljani. Na splošno pa je bil drugi nastop Slovenskega curlinga na EYOF-u. Ampak prvi za mešana moštva. Skupaj z drsalci smo se s kombijem napotili v Sarajevo

Že začetek nas je očaral, in sicer z fenomenalno otvoritvijo na štadionu Koševo. Čakala nas je 30 tisoč glava množica. Presegli so vsa naša pričakovanja, kajti mislili smo da so predvajali umeten aplavz po zvočnikih. Že prvi korak nam je vzel dih ob pogledu na vse navijače, tekmovalce, ter nastopajoče. Počutili smo se nekako kot domača ekipa zaradi zgodovine med Slovenijo in Bosno. Poleg otvoritve je bila izjemna tudi naša olimpijska vas, ki je bila v hotelu Hollywood, kjer smo bili vsak dan postreženi z izjemno hrano.

Naslednji dan nas je čakala prva curling izkušnja na tekmovanju. Curling se je odvijal v dvorani na Palah, do katere smo se vsak dan vozili 1 uro z avtobusom od vasi.

Od 6 odigranih tekem smo pridobili 3 poraze ter 3 zmage in sicer proti Hrvaški, Italiji in curling velesili Norveški. To nam je prislužilo končno 10. mesto in ogromno sreče in novih izkušenj.

-Bine

Leave a Comment