MOI 2020- Lozana, Švica

V začetku leta 2020 natančneje od  9. do 22. Januarja 2020 so v švicarskem mestu Laussane potekale mladinske olimpijske igre, katerih smo se udeležili Bine Sever, Jakob Omerzel, Liza Gregori in Ljubljančanka Sara Rigler.

Tokrat nas je čakal let iz Brnika v Zurich in od tam do Ženeve, ter od tam naprej z vlakom v Laussano.

Prva stvar, ki smo jo videli je bila novo zgrajena olimpijska vas Vortex, ki je bil kompleks zgrajen za te igre, ki sedaj služi kot študentski dom.

Naslednji dan nas je čakala otvoritev. Tudi tokrat nas je otvoritev očarala, ampak na drugačen način. V nasprotju z Sarajevom je imela Laussana več poudarka na umetnosti in lepi izvedbi, kot pa na športnikih.

Skozi prvenstvo nas je v olimpijski vasi čakalo število aktivnosti. Od raznih poučnih aktivnosti, druženja z izkušenimi športniki (role modeli), iger v Yodlicaffeju v kompeksu, do mobilne igrice pinquest, ki je delovala na podoben način kot Pokemon Go. V tej igrici smo po celem kompleku iskali virtualne pine, katere smo kasneje lahko zamenjale za realne v Yodlicaffeju.

 

Druga polovica tekme proti mladinskim olimpijskim prvakom iz Norveške:

 

Kar se tiče curling pa smo tekmovali v alpskem mestu Champery, kjer smo kot mešana ekipa odigrali 5 tekem od tega smo dosegli 3 poraze in 2 zmagi. Najslajša je bila zmaga proti norveški, kasnejši zmagovalki. Kljub temu ni bilo dovolj za napredovanje in smo zasedli 20. mesto.

Ampak to še ni bilo konec, nadaljevali smo s tekmovanjem v popolnoma drugačnih zasedbah. Igrali smo mešane dvojice in sicer z igralci iz drugih držav. Pomešani smo bili glede na uvrstitev v mešanih moštvih. Bine je igral z Kanadčanko Lauren Rajala, Jakob z Italjanko Federico Ghedina, Liza pa z Švicarjem Maksimilianom Winzom. Bine in Jakob sta se uvrstila med 24. in 48. Liza in Max pa sta prilezla med 6. in 12. mesto.

“Ta izkušnja je bila za nas posebna, saj je bilo to največje tekmovanje na katerem smo sodelovali.”

-Bine Sever

 

Leave a Comment