1st EJCT PRAGUE JUNIOR CUP

Prelepega četrtkovega dopoldneva smo odrinili proti Pragi. Pot je bila dolga, končno smo prispeli, jeiii!
Nastanili smo se v Globusu, nato pa smo se odpravili na ogled mesta. Odšli smo s podzemno železnico. Ko pa smo prispeli nazaj v naš začasni dom, smo se takoj odpravili spat, saj so na čakale naporne tekme.

Zjutraj sta prva vstala Noel in Luka in šla pogledat tekme drugih ekip. Ana in Patricija sva se zbudili naslednji in najprej odšli na zajtrk, nato pa na igrala, kjer sva spoznali konjička Groma Bliska. Zatem sta se zbudili tudi Trnjulčici in tako smo punce (nekatere že drugič) odšle skupaj na zajtrk.

Nato je napočil trenutek za tekme. Fantje so igrali prvo tekmo proti Poljakom in na žalost izgubili. Naslednjo tekmo smo igrale najboljše punce. Igrale smo proti Rusinjam in priznamo, da je bila tekma zelo napeta. Rusinjam smo se dobro upirale ampak JOJ, za malo je zmanjkalo.
Fantje so zatem igrali proti Latvijcem, jim povzročili kar nekaj sivih las, a na koncu na žalost izgubili. Latvijci so bili tudi edini, ki so fante po tekmi povabili na pijačo.
Vmes smo imele punce večerjo. Mmmmmmmmmmmm kako je bilo dobro. Po večerji je sledila tekma s Španijo. In glej ga zlomka – povsod so bili lasje, saj je imela ena izmed Špank zelooo bujno pričesko in prisežem, da so ji lasje kar leteli iz glave.

V soboto smo prvo tekmo igrale punce. Najprej proti ekipi iz Fussna, nato še proti Nemčiji. Oh glej ga zlomka, nemško govoreči ekipi sta zmagali in za ta dan smo imele punce nemščine. Fantje so igrali proti Čehom, zdržali so njihov pritisk in pokazali Čehom vraga. A kaj, ko so kljub temu na koncu zmagali Čehi. Nato so igrali še proti Turkom. To pa je bilo tesno! Kljub izenačenju v predzanjem endu so turki dobili tekmo. Ohhh barabe!

Tako so se tekme za fante končale, nas pa je naslednji dan čakala še ena proti našim prijateljicam iz Češke. Joj, to pa je bila naporna tekma! Bile smo zelo izenačene, Čehinje so pred zadnjim endom vodile za točko, me pa smo nato metale zadnji kamen v igri. Čehinja je svoj kamen lepo skrila za garde, zato smo me vzele time-out. Eva nam je svetovala kaj lahko naredimo in nam podarila spodbudne petke. Zadnji kamen smo bližale, bil pa je to zelo težek met, saj so ga imele Čehinje skoraj v centru. In glej ga zlomka! Naš kamen je bil za malenkost (kakšnih 10 cm) predolg. 🙁

Tako smo zaključili še en izjemen turnir. Verjamemo in vemo, da smo s tega turnirja odnesli veliko in se že veselimo naslednjega. Hvala Evi, ki je bila naš šofer in trener ter si je zapisovala naše napake in naredila analize tekem.

(Patricija The Queen)

V Pragi so igrale TOP 4 (Patricija Černe, Nika Černe, Ana Smolej, Freia Verbinc) ter MAMUTI (Štefan Sever, Aljaž Stopar, Noel Gregori, Luka Prezelj).

Rezultati

Leave a Comment