1. Interkontinentalni pokal Zalog – Jesenice

V zadnjih urah velikega petka je ideja meso postala – odigrane so bile tekme 1. Interkontinentalnega pokala med kontinentoma Zalog in Jesenice. Vsi meseci priprav, dogovarjanj, iskanja idealnega termina so svojo uresničitev dočakali 25. marca 2016 nekaj čez deveto zvečer, ko sta precednik in predsednik nagovorila udeležence. V čustvenem govoru sta izrazila zadovoljstvo, da smo se srečali, nato pa so vodstveni delavci sestavili ekipe in tekmovalni sistem.

In je šlo. Na prvi progi z malimi kamni, na drugi in četrti smo igrali običajni curling, na tretji pa sta prvi in drugi igralec metala iz invalidskega vozička. Najprej smo povedli domačini, ki smo vodili tudi še po drugem krogu. V zadnjem krogu je šlo na all in – namesto treh samo dva obrata, vse točke pa so se štele dvojno. V strahu, da bi izpadli slabi gostitelji, smo upočasnili zmagovalni tempo in za tri točke zmago prepustili Zalogu.

Sledilo je še več čustvenih govorov, na strani CKJ je bolnega precednika zamenjal podprecednik, ki je članom CKZ podelil prehodni pokal – delo lokalnega umetnika, ki v sebi nosi močno simbolno sporočilo, saj ga sestavlja retro curling metla, povita s prepletenimi barvami obeh pobratenih klubov, vse skupaj pa nosi kvalitetno železo jeseniške železarne. Sledilo je druženje, v katerem smo rešili prenekatero svetovnonazorsko vprašanje.

Ali smo se imeli lepo? Odgovor je zapisan na obrazih udeležencev (glej priloženo sliko).
Ali bomo ponovili? Jaaaaaaaa!

Leave a Comment