Zlato in bron na članskih prvenstvih

Včeraj sta se v Zalogu s popoldanskimi tekmami za medalje končali državni prvenstvi članov in članic.

V soboto je najbolje kazalo ekipi Hot shots, saj so brez poraza na samem vrhu lestvice čakale še zadnjo tekmo rednega dela.

Pri članih so se Rolling Stones kot prva jeseniška ekipa uvrstili v polfinale in boj za odličja. V zadnjem sobotnem krogu so premagali ekipo Butnskala. Team Sever so izgubili tekmo proti ekipi Pingvini, zato so za polfinale morali dobiti še zadnji sobotni obračun, ter prvega nedeljskega. Rolling Stones so v nedeljo izgubili proti Moštvu Čulić. Modeli so vse tekme odigrali v petek in soboto. Ker jim žal ni uspelo doseči mest ki vodijo v polfinale, so bili v nedeljo brez tekem.

Pri članicah so Team Zaveljcina premagale Novčice, ter se tako že v soboto uvrstile v boj za bron. Hot shots pa so izgubile zadnjo tekmo rednega dela, zato so pred tekmo za kolajne igrale še “tie-break” saj so redni del zaključile z enakim številom točk kot Tim Ajskrim.

Obe moški ekipi sta po rednem delu zasedali drugo mesto vsaka v svoji skupini, kar je pomenilo da se v polfinalu nista srečali. Rolling Stones so se pomerili s Pingvini, Team Sever pa z Moštvom Čulić. Team Sever so z odlično igro uvrstili v veliki finale, Pingvini pa so se tja uvrstili po napeti tekmi, kjer so odločali centimetri.

Hot shots so v času moških polfinal igrale tekmo za ženski finale, a bile žal neuspešne. Obe jeseniški ekipi smo spremljali v boju za bron, kjer pa so bile po dolgi in do zadnjega kamna izenačeni tekmi boljše Hot shots, in tako osvojile bron.

Tudi pri članih smo v tekmi za tretje mesto videli jeseniško ekipo. Rolling stones so se pomerili z Moštvom Čulić, ki pa so bili pretrd oreh za naše. Moštvo Čulić so se na koncu razveselili bronaste medalje

V moškem finalu smo zopet videli obračun med Team Sever in Pingvini. Po visokem porazu v rednem delu so Team Sever pokazali povsem drugačno igro, in visoko premagali Pingvine. Z visokim rezultatom so Team Sever ubranili še drugi naslov izpred dveh let (ubranili so tudi mladinski naslov), ter CK Jesenice priborili že četrti naslov letošnje sezone. Kot državni prvaki pa bodo jeseni zastopali Slovenijo na olimpijskem predkvalifikacijskem turnirju v turškem Erzurumu, kjer so naši curlingaši že dosegali vrhunske rezultate.

Zadnja možnost za medaljo je turnir mešanih parov. Tudi v tej kategoriji nastopajo člani CKJ, zato držimo pesti.

Leave a Comment