V Zalogu konec državnih prvenstev!

V četrtek 27.5. se je s finalom državnega prvenstva mešanih dvojic zaključilo razburljivih dvanajst dni odličnega curlinga. Na voljo je bilo šest kompletov kolajn, in prav toliko pokalov za osvojen naslov državnih prvakov oz. prvakinj. Najprej bi se radi zahvalili prav vsem ki so sodelovali pri organizaciji prvenstev ter pripravi ledu. Še posebej pa gredo pohvale in čestitke vsem tekmovalcem ki so ponosno zastopali barve jeseniškega kluba.

V Zalogu je v preteklih dneh potekalo šest prvenstev, in sicer:

 • DP Mladincev
 • DP Mladink
 • DP Mešanih moštev
 • DP Članov
 • DP Članic
 • DP Mešanih dvojic

Prvenstva so se začela 15.5, ko so kot prvi na led stopili mladinci in mladinke. Pri mladincih smo spremljali finalno serijo boljšega na treh tekmah, pri mladinkah pa se je najprej vsaka ekipa pomerila z vsako, ekipi z največjim številom točk pa sta se uvrstili v finale.

Finalna serija pri fantih je bila odločena že po dveh tekmah in dveh visokih zmagah branilcev naslova Team Sever. Od druge jeseniške ekipe Đigalipterji so bili boljši s 16:0 in 13:0.

Tudi pri dekletih smo gledali dve jeseniški ekipi. Za drugi jeseniški naslov so poskrbele Team Zaveljcina. V skupinskem delu tekmovanja so visoko premagale še drugo ekipo iz CKJ- Bumblebees, ter ekipo iz ljubljanskega CK Emona. Od Ljubljančank so bile ekipa Bumblebees boljše, in si tako priborile nastop v finalu. V jeseniškem finalu smo gledali veliko bolj napeto tekmo kot v skupinskem delu, a so tudi to dobile Team Zaveljcina, ter tako ubranile naslov mladinskih prvakinj.

 

Mladinci:

 1. Team Sever ( Štefan Sever<s>, Simon Langus, Bine Sever, Jakob Omerzel, Bor Zelinka, trener: Eva Sever)
 2. Đigaliptarji (Nejc Vidmar, Maks Omerzel<s>, Kristjan Jakopič, Lenart Volk, Brin Zelinka, trener: Noel Gregori)

Mladinke:

 1. Team Zaveljcina ( Lea Žemlja, Ajda Zaveljcina<s>, Ema Kavčič, Maja Kučina, trener: Nika Černe)
 2. Bumblebees (Liza Gregori, Stela Gregori<s>, Lana Zaveljcina, Lea Jere, trener: Ditka Gregori)

 

 

Na tretji naslov za CK Jesenice nismo čakali dolgo. Po mladinskem vikendu so med tednom igrala mešana moštva. Pesti smo držali za ekipi Malo mešano ter Kekec&amp;co. Po izenačenih tekmah in bojih do zadnjega kamna, so se v finale uvrstili Malo mešano. Tudi finale ni bil izjema. Napet do zadnjega obrata, po katerem pa so člani ekipe Malo mešano dvignili pokal za osvojen naslov državnih prvakov.

Mešana moštva:

 • 1. Malo mešano (Simon Langus<s>, Liza Gregori, Bor Zelinka, Lea Jere)
 • 5. Kekec&amp;co (Veronika Šemrov<s>, Silvo Praprotnik, Kristina Pavovec, Grega Arh)

 

Po prvenstvu mešanih moštev pa je sledil najbolj pričakovan del sezone – državno prvenstvo članov in članic. Na zaloškem ledu smo tokrat spremljali pet jeseniških ekip. Modeli, Rolling Stones in Team Sever so se potegovali za naslov pri članih, Hot shots in Team Zaveljcina pa pri članicah. Pri članih je nastopalo deset ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini po pet. Pri članicah je skupinski del potekal v eni skupini petih ekip. Ekipe se niso merile le za naslov prvakov, saj bo zmagovalec prvenstva zastopal Slovenijo na prihajajočih predkvalifikacijah za zimske olimpijske igre leta 2022 v Pekingu. Državna prvaka se bosta na začetku prihodnje sezone odpravila v turški Erzurum.

Pri članih smo že v prvem krogu skupine A videli jeseniški obračun med Modeli in Team Sever, v skupini B pa so CK Jesenice zastopali le Rolling Stones. Tako Team Sever kot Rolling stones so z enim porazom v skupinskem delu zasedli drugo mesto v skupini, ter si s tem izborili nastop v polfinalu. Team Sever so se za veliki finale pomerili z zmagovalci skupine B- Moštvom Čulić, Rolling Stones pa s prvouvrščeno ekipo skupine A- Pingvini. V obeh obračunih smo lahko spremljali odličen curling na zelo visokem nivoju. Team Sever so z odlično predstavo premagali Moštvo Čulić, in si zagotovili nastop v finalu. Centimetri pa so nas ločili od tega da bi videli jeseniški finale. Rolling Stones so po zelo napeti tekmi po zadnjem metu morali priznati premoč Pingvinom. Tako v finalu kot v tekmi za tretje mesto smo videli ponovitev tekem iz rednega dela. Bron so z drugo zmago proti Rolling Stonesom osvojili Moštvo Čulić. Po porazu v skupinskem delu proti Pingvinom, pa so se Team Sever pokazali v čisto drugačni luči. V slogu igre iz polfinala so visoko premagali nasprotnika ter osvojili četrti naslov za Curling klub Jesenice.

Pri članicah so Hot shots zmagale na prvih treh tekmah od štirih, ter v zadnjem krogu branile prvo mesto po rednem delu. V zadnjem krogu so se pomerile z Ledenimi kockami, a izgubile. Team Zaveljcina so si z zmago proti velenjski ekipi Novčice, priborile nastop v tekmi za tretje mesto. Hot shots so se zaradi enakega števila točk morale za vstop v finale pomeriti s kasnejšimi državnimi prvakinjami Tim Ajskrim. Tokrat so bile Tim Ajskrim boljše in se uvrstile v boj za naslov. Sledil je obračun jeseniških ekip za bron. Ekipi sta si večino tekme izmenjevali po eno točko. obrat ki je prinesel ekipi Hot shots dve točki, je na koncu odločil tekmo, in Hot shots so osvojile tretje mesto.

 

Člani:

 • 1. Team Sever (Štefan Sever <s>, Simon Langus, Jakob Omerzel, Bor Zelinka, Bine Sever, trener: Eva Sever)
 • 4. Rolling Stones (Martin Razinger<s>, Silvo Praprotnik, Darko Gregori, Grega Arh, Urban Razinger)
 • 9. Modeli ( Zvone Sever <s>, Matjaž Prezelj, Domen Zalokar, Robert Konc, Boštjan Omerzel)

Članice:

 • 3. Hot shots (Patricija Černe, Nika Černe<s>, Ana Smolej, Eva Sever, Alenka Omerzel)
 • 4. Team Zaveljcina (Lea Žemlja, Ajda Zaveljcina <s>, Ema Kavčič, Maja Kučina, trener: Nika Černe)

 

Za konec pa so člani CK Jesenice tekmovali še na prvenstvu mešanih dvojic. Člane CKJ smo spremljali v štirih ekipah. Tudi v tej kategoriji so bili boji izjemno napeti. Kot že mnogokrat prej smo finalista dobili v zadnjem obratu zadnje tekme. Team Langus/Gregori sta bila v svoji skupini najboljša, in sta v zadnji tekmi letošnjih državnih prvenstev skušala osvojiti kar peti naslov za jeseniški klub. V finalu pa sta jima načrte prekrižala MJ TEAM, ki sta šele po dodatnem obratu za nekaj centimetrov osvojila naslov.

Mešane dvojice:

 • 2. Team Langus/Gregori (Simon Langus, Liza Gregori)
 • 6. Zelinka/Jere (Bor Zelinka, Lea Jere)
 • 7. Just so it (Grega Arh, Kristina Pavovec)
 • 9. Hribolazca (Silvo Praprotnik, Veronika Šemrov)

 

Prvenstvo je bilo eno od najuspešnejših za Curling klub Jesenice. Iz Ljubljane smo odnesli kar štiri od šestih pokalov ter zlatih kolajn. Sledijo še trije kompleti srebrnih medalj ter en komplet bronastih. Pokazali smo česa smo zmožni, in da bomo kolajne ter naslove osvajali tudi v prihodnje. Še enkrat čestitke vse curlingašem iz cele Slovenije! Se vidimo naslednjič!

 

 

Leave a Comment