Tri jeseniške ekipe otvorile člansko državno prvenstvo

Danes ob 18.00 sta se s prvim krogom tekem pričeli državni prvenstvi članov in članic. Na led so že danes stopili branilci naslova Team Sever ter ekipi Modeli in Hot shot. Preostali dve jeseniški ekipi s tekmami pričneta jutri. Prvenstvo se bo zaključilo z nedeljskim finalom. Do takrat pa čaka vse ekipe še dolga pot.  Pri članicah se v finale uvrstita 1. in 2. uvrščena ekipa saj je na prvenstvu 5 ekip. Za bron se bosta pomerili 3. in 4. uvrščena ekipa po rednem delu, v katerem se bo vsaka ekipa pomerila z vsako. Pri članih pa je 10 ekip razdeljenih v dve skupini. Prvouvrščena ekipa iz ene skupine se bo za finale najprej pomerila z drugouvrščeno ekipo druge skupine ter obratno.

Hot shot so po spodrsljaju v prvem obratu zaigrale popolnoma drugače, in tako uspele zelo napeto tekmo obrniti v svojo korist. Na lestvici po prvem krogu zasedajo drugo mesto. V prvem krogu na ledu nismo videli branilk naslova podprvakinj iz prejšnjega prvenstva. Team Zaveljcina danes na sporedu nise imele tekme, zato bodo prvo tekmo odigrale jutri.

Tekmo smo začele slabo. V prvem endu so nam ukradle kar dve točki. Sledilo pa je popolnoma drugačno nadaljevanje. Unovčile smo prednost zadnjega kamna in nato še kradle točke ter tekmo pripeljale do konca. Zmaga na prvi tekmi je zelo pomembna.

~Patricija Černe, Hot shot

Pri članih smo bili že v prvem krogu priča obračunu dveh jeseniških ekip. Team Sever in Modeli so se srečali že takoj na začetku. Team Sever so s prepričljivo zmago zasedli prvo mesto v skupini, Modeli pa se po prvem krogu nahajajo na tretjem. Pri članih so v prvem krogu “počivali” Rolling Stones, ki prvenstvo začnejo jutri.

Jutri bomo v akciji videli prav vse jeseniške ekipe, zato držimo pesti 🙂

1.Krog————

Proga E (Ž): Tim Ajskrim 3:6 Hot shot (2:0,0:2,0:1,0:1,1:0,0:2)

Proga B (M): Team Sever 11:2 Modeli (4:0,0:1,4:0,0:0,1:0,0:1,2:0)

———————

1 thought on “Tri jeseniške ekipe otvorile člansko državno prvenstvo”

Leave a Comment