SVIZCI NA 1. MEDNARODNEM OPEN AIR TURNIRJU V DOLOMITIH

Svizčeva družba se v petek 2. februarja 2012 odpravlja na 1. mednarodni turnir na naravnem ledu jezera Prags v Dolomitih. Organizator Sűdtirol Curling club, je na tekmo uspel privabiti 26 ekip iz Italije, Švice, Slovaške, Škotske, Avstrije in seveda Slovenije.

Svizci se na to zanimivo izkušnjo nadvse zavzeto pripravljajo. Ekstremne razmere za igranje so namreč že dvakrat preizkusili na ledeni ploskvi v Zalogu, ki sicer ni naravna, je pa zato bistveno bolj neravna, groba, skratka nepredvidljiva, slabša kot vsako jezero. Svoje je dodala še noč, neugodni nasprotniki, mraz, pivo ipd. Kljub temu so Svizci pridno oglodali vse kar jim je bilo določeno na jedilniku. Zgolj redki so jim iz krožnika tudi ušli, nekateri le za las.

Svizčeva družba je prepričana, da bodo na ta način turnir pričakali nabrušenih zob, ostrega pogleda ter natančnih metov. Da bo strahospoštovanje med prijavljenimi ekipami še večje, so se zbrali sami zapriseženi glodalci: Micka, Grega, Robi in Cacy – večina veteranov iz bitke pri Traunu.

O pripravah ter udeležbi na turnirju bomo Svizci redno in ekskluzivno poročali na naši spletni strani, zato jo redno spremljajte in bodite prvi, ki boste prebrali o vzdušju ter uspehih Svizcev v Dolomitih.

Svižcev pozdrav:

»Kdor zna, z ovco orje!«

 

Cacy (s pomočjo Nevene)

Leave a Comment