Mladinski reprezentančni izbor 2016

V petek 21.10. 2016 smo se ekipe Curling kluba Jesenice odpravile v Bratislavo (Slovaška) na izbor za slovensko mladinsko reprezentanco. Okoli 18. ure smo vsi prispeli do našega cilja. Vse ekipe smo se nastanile v svoje sobe, kasneje pa smo se vsi skupaj malo podružili. Seveda ni šlo brez avantur igre Pokemon GO ter bottle flipa.

Naslednji dan so se pričele tekme. Prvi so igrali Mamuti (Štefan Sever, Aljaž Stopar, Noel Gregori, Luka Prezelj) proti ljubljanskimi Zmajčki, na sosdenji progi pa so se za zmago potegovali Polar bearsi (Urban Razinger, Bine Sever, Martin Razinger, Jakob Omrzel) in Taped ducksi (Blaž Kustrle, Simon Langus, Štefan Volk).

Po napetih endih so bili zmagovalci Mamuti in Polar bearsi. Naslednje tekme so bile med Top4 (Nika Černe, Patricija Černe, Ana Smolej, Lea Žemlja, Liza Gregori) in ljubljanskim HS (JWT) na sosednji progi pa so igrali Taped ducksi proti Zmajčkom. Po suvereno odigranih endih so Top4 zmagale, Zmajčki pa so premagali Taped duckse. Sledila je daljša pavza med katero smo uživali v skupnem druženju.

Po omenjeni pavzi smo se spet odpravili v halo kjer so se tekme nadaljevale. Ponovno so Top4 igrale proti Ljubljančankam, na drugi progi pa so se pomerili Polar bearsi in Mamuti. Po 6. endu so Ljubljančanke dale roko in se s tem predale ter ekipi Top4 omogočile postati ženska mladinska reprezentanca. Zmagali so tudi Mamuti. To je bil konec tekmovanj za soboto a sledila je še nedelja. Zvečer smo se pred spanjem še nekaj časa družili, se pogovarjali kako Ana daje svečke v rit, gledali videe o mačjih failih, seveda spet ni šlo brez bottle flipa in pokemonov, Bine pa je presegel nosilnost posteljnega okvirja ter delali druge zelo produktive stvari. Počasi smo vsak posebej odsanjali v noč… no razen ene ekipe, ki je bila pokonci do treh in so zaspali ker se niso mogli pogovarjati čez Mickino smrčanje.

Punce so v nedeljo zjutraj tiho spale dokler jih niso zbudili zvoki glasbe na zvočniku v sobi od Taped ducksov. Dve jezni punci (Lea in Liza) sta odvihrali v njihovo sobo in brez kakršne koli izrečene besede vzeli zvočnik in se vrnili k spanju.

Zjutraj so se pomerili Zmajčki in Polar bearsi ter Taped ducksi in Mamuti. Z zmago so si Polar berasi zagotovili mesto v finalu, prav tako tudi Mamuti. Ob 13.00 se je začela finalna tekma Mamutov in Polar  bearsov, da pa je bilo bolj zanimivo je Jakobu uspeo narediti bottle flip v »rikverc« na omaro. Čez nekaj časa so bili rezultati znani…  slovenska…mladinska…moška  reprezentanca so postali….. Mamuti.

Naš zabaven vikend se je tako končal. Na švedsko gremo ekipa Top4 in Mamuti. Pišemo še kaj od tam.

XOXO

(Liza)

 

Žensko mladinsko reprezentanci v sezoni 2016/17 sestavljajo Nika in Patricija Černe, Ana Smolej, Lea Bertoncelj in Liza Gregori.

Člani moške mladinske reprezentance so Štefan Sever, Aljaž Stopar, Noel Gregori in Luka Prezelj

Obe mladinski reprezentanci bosta Slovenijo zastopali na svetovnem mladinskem prvenstvu skupine B, ki bo med 3. in 10. januarjem 2017 v Östersundu na Švedskem.

Leave a Comment