Mladinke in mladinci CKJ potujejo na Svetovno prvenstvo na Švedsko

Med 2. in 11. januarjem bo v Ostersundu na Švedskem potekalo Svetovno mladinsko prvenstvo B skupine v curlingu. Slovenijo bosta tako v moški kot ženski konkurenci predstavljali ekipi jeseniškega curling kluba Mamuti in Top 4.

Obe ekipi sta si nastop v državnem dresu izborili na izbirnem turnirju Curling zveze Slovenije, kjer pa nista imeli prave konkurence. Ob tem naj dodamo, da je letos moška mladinska ekipa, zastopala Slovenijo celo v članski konkurenci. Kot smo že poročali, jim je na Evropskem prvenstvu B skupine na Škotskem, v izjemno hudi konkurenci uspelo obstati v B skupini, kar je za slovenski in jeseniški curling izjemen uspeh.

Na Švedsko potujejo: Ekipa Mamuti: Štefan Sever (kapetan ekipe), Luka Prezelj, Aljaž Stopar, Noel Gregori ter Bine Sever, in ekipa Top 4: Nika Černe (kapetanka ekipe), Patricija Černe, Ana Smolej, Liza Gregori ter Lea Žemlja in trenerja ekipe: Eva Sever ter Robert Sušanj.

Za obe ekipi bo to že drugo zaporedno prvenstvo, saj sta se lani udeležili Svetovnega prvenstva B skupine v Lohji na Finskem. Fantje so osvojili 15 mesto, dekleta pa 14. Prvenstvo je pomenilo izjemno priložnost za nabiranje izkušenj in oboji so to s pridom izkoristili. Letos, obogateni z izkušnjami, dodatnim znanjem, predvsem pa leto dni starejši, z optimizmom pričakujejo turnir na Švedskem. Nanj se podajajo z velikimi pričakovanji ter dobro pripravljeni.

O treningih, pripravljenosti ter pričakovanjih so povedali naslednje:

Trenirali smo dobro, razmeram za curling v Sloveniji primerno.. Pripravljali smo se tudi v tujini, kjer so razmere za trening boljše. Dobro smo delali tudi na kondiciji, pod budnim očesom Boštjana Modrijana.
Na Švedsko gremo po novo izkušnjo, z ne prevelikimi pričakovanji. V ekipi imamo tudi dve novi članici, ki bo za njiju prvo večje tekmovanje. Zato si želimo, da bi v curlingu čim bolj uživale in da bi dostojno zastopale Slovenijo .

  • Nika Černe (kapetanka ženske ekipe)

 

Ekipa je že kar nekaj časa skupaj. Odlično se razumemo. Zato smo tudi športno uspešni. To sezono imamo za seboj že tri pripravljalne turnirje in Evropsko prvenstvo na Škotskem. Zato se na pot odpravljamo samozavestno.

  • Štefan Sever (kapetan moške ekipe)

 

 

Za fanti je že dolga sezona intenzivnih treningov in tekmovanj na visokem nivoju, zato grejo na tekmovanje lahko povsem samozavestno. Dekleta imajo letos nekoliko spremenjeno ekipo, njihov adut pa je sproščenost, s katero verjamem, da bodo nadomestile rahlo pomanjkanje izkušenj.

  • Eva Sever (trenerka)

————
Vsi skupaj zaželimo tem mladim, predanim in srčnim športnicam in športnikom obilo uspeha. Verjamemo, da bodo dostojno zastopali barve naše lepe in ponosne države Slovenije ter mesta Jesenic.

Curling klub Jesenice

Leave a Comment