Ledolomilke državne prvakinje leta 2015, Modelom srebro

Na pravkar končanem DP v Curlingu so Ledolomilke po letu 2012 ponovno osvojile naslov državnih prvakinj.

Eva, Nevenka. Alenka, Melisa in Helena so po zmagi nad Tim Ajskrimom (CK Zalog), za katerega je nastopala tudi naša Meta, letošnje državno prvenstvo končale brez poraza. Najboljše so bile namreč že v predtekmovanju petih ženskih ekip, ko so druga za drugim padale Old punce (CK Lj), lanske državne prvakinje Ledene Kocke (Ck Lj), naša druga ekipa na prvenstvu Top4 in Tim Ajskrim (Ck Zalog). Je bilo pa finale izenačeno vse do zadnjega in je o zmagovalkah odločala podaljšana igra.

Top 4 v postavi Patricija, Nika Č., Nika S., Ana S. in Ana Ž. so osvojile končno 5. mesto.

V moški konkurenci so bili vse do zadnjega v igri za državni naslov tudi Modeli. Zvone, Matjaž, Domen in Mitja D. so morali nazadnje v finalu premoč priznati le Butnskali iz CK Olimpije, so pa v polfinalu izločili lanske zmagovalce, Pingvine. Mamuti (Štefan, Aljaž, Noel in Luka) so bili na koncu 5., Svizcem (Gregor P., Mitja R., Robert K., Marko in Robert S.) se je nov bron izmaknil že v predtekmovanju in so tokrat osvojili 7. mesto. Najboljšo uvrstitev na dosedanjih prvenstvih so z 9. mestom dosegli Dr. Mudniki (Matej, Boštjan, Grega, Robert M. in Gašper), Mond Team (Urban, Martin, Tilen, Blaž in Darko) pa so tekmovanje končali na 12. mestu.

Ponovno se je pokazalo, da smo člani Curling kluba Jesenice med vodilnimi akterji tega športa v Sloveniji, saj smo predstavljali  kar 40% vseh prijavljenih ekip, moštveni duh pa je bil lepo viden tudi izven ledene ploskve. Letos nam je s kampom sreče dež nekoliko sicer ponagajal, kljub temu pa smo pokazali, da držimo skupaj in da uživamo tudi v druženju.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem, še posebej dobitnikom medalj, za doseženo na DP iskreno čestitamo!

Leave a Comment