Končani sta letošnji državni prvenstvi v članski in mladinski konkurenci

Od četrtka, 5. do nedelje, 8. maja je v ledni dvorani v Zalogu potekalo sedmo državno člansko prvenstvo v curlingu. Nastopilo je 5 ženskih in 14 moških ekip, članice in člani curling kluba Jesenice pa smo znova dokazali, da smo v samem vrhu slovenskega curlinga.

Pri moških so Mamuti (Štefan Sever, Aljaž Stopar, Noel Gregori, Luka Prezelj in Matej Šmuc) podobno kot TOP 4 (Nika in Patricija Černe, Ana Smolej, Petra Klemenc ter Anja Kresnik) pri ženskah šele v finalu morali priznati premoč novim državnim prvakom Bojsom (CK Zalog) in Ledenim kockam (CK Ljubljana). Medaljo so za tretje mesto osvojili še Modeli (Zvone Sever, Matjaž Prezelj, Domen Zalokar in Mitja Donoša).
Poleg dobitnikov medalj, so v ženski konkurenci nastopile še Ledolomilke, v moški pa Team Razinger, Svizci in Dr. Mudnik.

Že med tednom smo v Zalogu izvedli tudi mladinsko državno prvenstvo, kjer so med mladinkami naslov osvojile naše TOP4 (Nika in Patricija Černe, Ana Smolej, Nika Svetina). Mešana jeseniško-zaloška ekipa Topli Štumfki (Meta Šebat, Lea Bertoncelj, Freia Verbinc in Bronja Vencelj Merc) so mladinsko državno prvenstvo končale na tretjem mestu!
Pri fantih Taped ducksom (Blaž Kusterle, Simon Langus, Tilen Zupan in Štefan Volk) ni uspelo ubraniti lanskega naslova in so v finalu šele v zadnji igri izgubili proti Zmajčkom iz Ljubljane. Mamuti (Štefan Sever, Aljaž Stopar, Noel Gregori inLuka Prezelj) so bili tretji, Polar bears peti in Tanovi šesti.

Leave a Comment