European Youth Olympic Festival Erzurum 2017

Povabljeni smo bili, da zastopamo slovensko curling reprezentanco na EYOFu, ki se je odvijal v Erzurumu v Turčiji od 11. do 17. februarja 2017. Opremili so nas z vsem možnim (razen spodnjih hlač). 6 in 7. 2. smo bili na pripravah v Zrečah, kjer smo spoznali še ostale slovenske udeležence EYOFa. Tam smo dobili vse napotke, pravila in potek dogajanja. Seveda pa smo tudi uživali v hrani, bazenih in pa tudi fitnesu. Na koncu smo še naredili par fotk.

V soboto 11.2.2017 smo na Brniku imeli zbor ob 04:30. Leteli smo z Adrio. Najprej smo pobrali Slovake v Bratislavi, potem smo se pa odpravili v Erzurum. Ko smo prispeli je bilo približno -15○c in bili smo na 1800 nadmorske višine. Na letališču smo dobili vsak svojo akreditacijo, brez katere nismo smeli nikamor. Z avtobusi so nas odpeljali v olimpijsko vas, kjer so nas nastalili v blokih.To območje je bilo strogo zavarovano s policaji in vojaki.

V nedeljo zvečer smo odšli na otvoritev, kjer so se predstavile vse nastopajoče države.Poslušali smo razne govore, kakšen govor ter tudi najpomembnejše govore itd. Po govorih so zakurili olimpijski ogenj in sledili so razni nastopi, med katerimi smo odšli nazaj v vas (ker je bilo zelo mraz).

Pred prvo tekmo smo imeli par treningov, da smo sprobali led na vseh progah. Led je bil zelo dobro pripravljen. Potem smo imeli 13. februarja prvo tekmo proti Norvežanom, ki smo jih premagali 8-1. S trenerjem Verijem sva bila zelo vesela prve zmage.

Druga tekma je bila proti Rusiji, ki se je končala z rezultatom 5-3 za Ruse, bila je dobra in napeta tekma. Zvečer je sledila še ena tekma proti Nizozemski, ki smo jo premagali z rezultatom 6-3. Po tej tekmi smo bili že v zelo dobrem položaju, tako da naslednja proti Turkom ni bila zelo pomembna, a smo jo kljub temu zmagali z rezultatom 4-2. Tako smo bili s tremi zmagami in enim porazom na prvem mestu lestvice in v boju za kolajno. Zadnji dan smo se najprej pomerili z Nizozemci in na žalost zgubili 4-2, tako nam je ostal boj za bronasto odličje proti Turkom. Noela je pred zadnjo tekmo bolela rama in se je zato odločil da to čast prepusti meni (Simonu).

»Hvala ti še enkrat Noel!«. Na tekmo smo odšli s polno energijo in pripravljeni na medaljo. In to nam je seveda tudi uspelo z rezultatom 6-3, vsi smo bili zelo veseli in komaj čakali na podelitev.

Potem smo se odpravili nazaj proti Bratislavi in nato v Slovenijo. Na letališču so nas pričakali starši in prijatelji s plakati in harmoniko, tam so bili tudi razni novinarji, pri katerih je na vprašanja odgovarjal Štefan Sever.

(Simon)

Slovenijo so v Erzurumu zastopali naši Mamuti Štefan Sever, Aljaž Stopar, Noel Gregori in Luka Prezelj z rezervo Simonom Langusom in trenerjem Gregorjem Verbincem.

Leave a Comment