Kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu

Ekipi Svizcev in Modelov v moški, ter Ledolomilke v ženski konkurenci, so v nedeljo 13.5.2012 v Kitzbuhlu nastopili na kvalifikacijskem turnirju za nastop na evropskem prvenstvu v Erzurumu v Turčiji.

Ledolomolike so se kljub precejšnji utrujenosti in zgodnji uri odhoda, dobro odrezale; verjetno je k temu pripomoglo tudi predhodno motivacijsko emailiranje.  Prvo tekmo so odigrale proti zaloškim Lucky ladies, žal pa jim ni uspelo odmetati tako kot znajo. Zato pa so v naslednji tekmi premagale ljubljanske Rege in tako osvojile drugo mesto za zmagovalkami turnirja Lucky ladies.

Pri moških so v prvi tekmi Svizci imeli spopad z ekipo Dejganot iz CK Emona in jih kontrolirano premagali. To pa ni uspelo ekipi Modelov,  ki je še enkrat več izgubila proti zaloškim Debelinarsom.

Sledilo je polfinale, v katerem se v curlingu pomerita poraženec med prvo in drugo uvrščeno ekipo in zmagovalec med tretje in četrto uvrščeno ekipo iz predtekmovanja (v tem primeru z DP). Tako sta se za finale zopet udarili ekipi Svizcev in Modelov. Po zelo glasnem, a vseeno odličnem začetku Svizcev,  so Modeli šele v zadnjem endu, praktično z zadnjim kamnom, uspeli zbežat z njihovega ” jedilnika” .

Za konec pa še finalni nastop Modelov proti Debelinarsom. Tokrat so Modeli opravili nalogo z odliko in se z odličnimi meti revanširali balinarjem za zadnje 4 tekme.  Modeli bodo tako ponovno oblekli reprezentančni dres in zastopali Slovenijo na EP, ob tem pa so od Svizcev dobili lično okrašen pokal….

Vzopredno s kvalifikacijami  pa je v Kitzu že od sobote potekalo tudi prvo slovensko državno prvenstvo Mix doubles (ena ženska en moški), v katerem je nastopilo 8 parov. To so dobro izkoristile predvsem Lucky ladies, ki so tako na kvalifikacijah za reprezentanco imele precej bolj umerjene roke. Žal zaradi natrpanih urnikov Jeseničani nismo imeli predstavnika.Sicer pa je igra zelo zanimiva in zabavna, je pa še nekoliko bolj naporna, saj moraš pometati svoj kamen…
Ampak drugo leto bomo pa tudi mi sodelovali, a ne!

Še razultati mixov:

1. OLIMPIJA Gašper Uršič / Anja Kresnik (CK Zalog)
2. CANADA TEAM WANNABE Tomas Tišler /  Nadja Pipan (CK Zalog)
3. Urban Zelinka / Irena Manček (CK Emona, CK Ljubljana)

 

Leave a Comment