Bliža se zaključek letošnje sezone

Članice in člani CK Jesenice smo imeli v petek zadnji letošnji trening na ledu dvorane Podmežakla. Za konec tekmovalno izredno bogate sezone nas tako čakajo le še trije veliki dogodki do konca meseca.

Že ta konec tedna se bo nekaj naših ekip udeležilo prvega curling turnirja v SLoveniji, Ljubljana Open (od petka do nedelje v dvorani v Zalogu), temu sledi mladinsko državno prvenstvo, čisto za konec tekmovalnega sporeda letošnje sezone pa nas čaka še člansko DP.

Uspehom v letošnji sezoni ni ne konca ne kraja. Mamuti so nas razveseljevali na mednarodnih tekmovanjih:

  • osvojena prva slovenska olimpijska medalja za 3. mesto v curlingu na Evropskem olimpijskem festivalu mladih v Turčiji,
  • obstanek v B skupini na evropskem članskem prvenstvu v Braeheadu (Škotska),
  • doseženo odlično 5. mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu, ki je potekalo v začetku leta na Švedskem, kjer so nastopile tudi naše Top4 oziroma Top5.

Mamuti in Top4 bodo tudi v naslednji sezoni Slovenijo predstavljali na prvenstvih v mladinski konkurenci,  Mamuti so poleg tega na izbornem članskem turnirju še drugič postali moška članska reprezentanca.

Redno smo se udeleževali mednarodnih turnirjev in na njih tudi zmagovali (Dream Team v Traunu in Mamuti v Füssnu). Že tretjič smo darovali kri (ABRh+ Blood Event) in pomagali učencem OŠ Toneta Čufarja. Spet smo prejeli priznanje Športne zveze Jesenice (bronasto za Top4) in še in še bi lahko naštevali.

Ne smemo pa seveda pozabiti naše Jeseniške curling lige za nagrado Precednika, ki smo jo izvedli že tretjič, že tretje leto zapored pa so jo v svojo korist odločili Modeli. Tekme devetih ekip so bile izredno zanimive, niti ena ekipa ni ostala neporažena in niti ena ekipa ni ostala brez zmage. Naš veliki vodja za naslednjo sezona že obljublja nekaj novosti.

Leave a Comment