12 ur curlinga Podmežaklo

Hokej ima na Jesenicah že več kot 50-letno tradicijo in zagotovo ni nič čudnega, da so ljudje pripravljeni zbirati sredstva za hokejiste. Zagotovo pa se zamislimo nad dejstvom, da so za jeseniške hokejiste pripravljeni prispevati celo ljubljanski navijači. Za naše >>sostanovalce<< v hali Podmežaklo smo se odločili poskrbeti tudi v Curling klubu Jesenice, saj plavamo še krepko >>nad nulo<<.

 

Po vzoru poletnih dobrodelnih akcij smo tako pripravili 12 ur nočnega curlanja. In ravno tako kot poletne akcije, je tudi naša več kot samo vzbudila zanimanje javnosti, saj je bil odziv nad pričakovanji. Kot zanimivost lahko povemo, da je bilo ob štirih zjutraj, daleč najboj nehvaležnem terminu,  na ledu več kot 32 obiskovalcev. Nastopilo je 19 odraslih ekip (s po štirimi igralci), v jutranjih urah pa se nam je pridružil tudi podmladek. Dve otroški ekipi sta zaključili 12 ur curlinga na Jesenicah. Domov smo tako lahko odšli utrujeni in seveda več kot zadovoljni – za hokejiste smo zbrali 810 evrov, ugotovili pa smo tudi, da ima jeseniški šport na ledu gotovo prihodnost; če ne že hokejsko, se za prihodnost curling glede na zanimanje ni za bati.

Sodelujpče ekipe:

HL Komanda,  Prostovoljno gasilsko društvo Jesenice,  Zelinka iz Ljubljane,  Modeli,  Over 100,  Divje kure,  Mi smo s televizije,   Ta Ibrč’n,  Drvarji,  Narcisa,  Svizci,  Naša armada,  Senčila Nino, Ledolomilke, Vozači,  Splošna bolnica Jesenice,  Max Bar,  Kozli 99,  Vulkanizerstvo Čop,  otroška ekipa Dobravci in  otroška ekipa BLBŽG.

Leave a Comment