Mladinci pridno trenirajo!

Vsako nedeljo se na ledeni ploskvi dvorane Podmežakla kljub epidemiji zbereta naši mladinski reprezentanci, in pridno trenirata uro in pol. Včasih v jutranjih ali dopoldanskih urah, včasih pa v popoldanskih. Nekaj besed pa sta za spletno stran povedala kapetana mladinskih državnih reprezentanc ter mladinskih državnih prvakov in prvakinj, Ajda Zaveljcina in Štefan Sever.

 

Po zelooo dolgem času smo se končno vrnili na led. Držimo se varnostnih ukrepov, brez skrbi. To, da smo spet na ledu, poživi te enolične tedne, ko se lahko nasmejimo, malo podružimo in seveda treniramo. Nas, športnike je ta virus zelo prizadel, sploh ekipe, in zato smo hvaležni, da smo lahko spet skupaj. Treningi so namreč res največji del na poti do uspeha in jih moramo dobro izkoristiti zdaj, ko spet lahko. Veliko delamo na tehniki; Eva nam za to pripravi različne vaje, sploh za ravnotežje in smer. Zelo dobro je, da se lahko bolj osredotočimo sami nase in popravljamo napake. Na koncu vsakega treninga pa se razdelimo v mešane ekipe in igramo. Z igro se učimo taktike in dejanske komunikacije med ekipo. Treninge sem med prepovedjo le-teh pogrešala in zato zdaj treniram še z večjim veseljem.

 -Ajda Zaveljcina

Jah naši nedeljski treningi v času korone. Treningi zadnji mesec in pol žal potekajo v nekoliko spremenjenih okoliščinah. Treniramo lahko zgolj reprezentanti in samo na domačih Jesenicah. Treningi potekajo 1x na teden kar sicer ni povsem optimalna količina ampak smo hvaležni da vsaj lahko treniramo. Treningi zaradi pogojev (hokejski led, omejena količina in čas treninga) sicer potekajo v nekoliko bolj sproščenem okolju. Prednost ima ohranjanje občutkov tako da večji del treningov temelji na igri in vzpostavljanju komunikacije, predvsm začetki pa so sestavljeni tudi iz vaj sestavnih delov curlinga (odriv, vožnja, izpust, pometanje). Veliko si uspemo pomagati tudi z videoanalizo ki je eden pomembnejših delov popravkov tehnike. Splošno vzdušje v ekipi je dobro saj nam ti treningi predstavljajo tudi neko spremembo od ritma življenja v tem času. Upamo da se nam čimprej na treningu lahko pridružijo tudi ostali člani kluba ter da bomo lahko odšli na priprave ter turnirje v tujino.

-Štefan Sever

Leave a Comment

Your email address will not be published.